בריאות
1. החבושים הם "קרובי משפחה" של התפוחים והאגסים.
2. הם מכילים ויטמין B3 - ניאצין, המוכר ביכולתו לסייע בהפחתת רמות הכולסטרול בדם.
3. לחבושים יש חיי מדף ארוכים במיוחד ולכן חבוש טרי למרות שהוא לא מטופל, יכול להחזיק מעמד ולהיות ראוי לאכילה גם חודשים רבים לאחר הקטיף.
4. החבושים מכילים נוגדי חמצון (פוליפנולים) שעשויים לסייע בהגנה על ריריות הגוף בכלל ובמעי בפרט.
5. גרעיני החבוש יכולים להיות רעילים אם אוכלים אותם טריים כי הם מכילים ניטריל שבשילוב אנזימי עיכול הקיימים בקיבה, הוא עובר תהליך הידרוליזה שבו נוצר מימן ציאנידי רעיל.
6. רוב החבושים חמוצים ומרירים וקשה מאוד לאכול אותם טריים. מומלץ להקפיא ואז להפשיר אותם, זה מרכך את טעמם ומאפשר ליהנות מאכילתם.
7. גם בישול איטי וארוך מאפשר אכילה שלהם תוך עידון טעמים.
8. בעדות מסוימות ובמסורת היהודית, ריבת חבושים שבירכו עליהם בראש השנה, נחשבת סגולה ללידה קלה ומהירה.
9. החבוש עשיר באשלגן וויטמינים.
10. ברפואה המסורתית נהגו להשתמש בחבושים לעצירת שלשולים.