בריאות
בסרטון: מעלת הקוואקר (שיבולת שועל). צפו
ד"ר דניס בורקיט ערך מחקר על אנשים שצרכו תזונה עשירה בסיבים לפעילות מעיים תקינה. מתברר שכאשר מוציאים מהתזונה את הסיבים רמת הכולסטרול בדם עולה. לכן אכילת מזון שעשיר בסיבים מסוגים שונים עוזרת להוריד רמות כולסטרול בדם.
שיבולת השועל מכילה, בכמות של עשרים גרם בלבד, כמות ניכרת של חלבונים, פחמימות המספקות אנרגיה, ויטמיני B
סובין שיבולת השועל מביא לירידה משמעותית בכולסטרול LDL ואינו מוריד את ה-HDL המגן. הוא גם עוזר באיזון רמת הגלוקוז בדם אצל חולי סוכרת. ד"ר אנדרסון מאוניברסיטת קנטאק בדק את סובין שיבולת השועל כמזון היכול לשמור על רמות גלוקוזה נמוכות אצל חולי סוכרת. הוא ביצע מחקר בו השתתפה קבוצה שקיבלה מינימום מאה גרם של סובין שיבולת שועל ביום. כמות הכולסטרול בדמם ירדה בשיעור של 13%.
יש שוני בין סיבים מחיטה לסיבים משיבולת שועל. לכל סוג יש תפקיד שונה: סיבי חיטה הם החומר המשלשל הטבעי הטוב ביותר. למעשה, מבחר גדול של סיבים ממגוון גדול של מקורות מזון ישיגו את אותה מטרה.
לגבי הורדת הרמה של הכולסטרול, על פי המחקרים בשנים האחרונות יש הוכחה לכך שסובין שיבולת שועל הוא הסוג המתאים לשמירה על רמות הכולסטרול, כי הוא מכיל כמות גדולה של סיבים מסיסים במים, שהם אלה שיכולים להוריד את רמות הכולסטרול, לעומת סיבים שאינם מסיסים, כמו סובין חיטה.