בריאות
החומוס עשיר בחומצות אמינו חיוניות, שהן בעצם אבני הבניין של החלבון. מערכת החיסון שלנו בנויה מחלבונים. כך הגוף יוצר נוגדנים לווירוסים ולנגיפים. ללא חלבונים - מערכת החיסון נחלשת.
בחומוס יש ברזל, מינרל חיוני למניעת עייפות וחולשה.
יש בו סיבים תזונתיים, שתורמים להסדרת העיכול ולשמירה על משקל, להפחתת כולסטרול ולוויסות רמות סוכר בדם.
שילוב של חומוס בארוחה עם דגנים כמו אורז, כוסמת, גריסים ואפילו פיתה או לחם, מעלה את איכות החלבון. לכן שילוב של חומוס עם ירקות הוא טוב.
בגרגרי חומוס יש מעט שמן, ושילוב מנצח בין חלבון איכותי לשפע של ויטמינים וסיבים תזונתיים. מרכיבים אלו משרים תחושת שובע לאורך זמן – מה שמתאים לאלו המבקשים לשמור על משקל תקין.
בתהליך הייצור של ממרחי החומוס התעשייתיים, מוסיפים שומן מזוכך ואפילו מוקשה. זוהי תוספת מיותרת, שמגדילה את כמות המוצר ומאריכה חיי מדף. בנוסף, חומוס קנוי מכיל חומרים מייצבים, משמרים ועוד, והוא ודאי לא בריא. כמות הקלוריות שבחומוס קנוי היא כמעט פי שניים מחומוס ביתי, שם אנו שולטים בכמות ובאיכות השומן.
אל תכניסו אבקת סודה לשתייה למי הבישול או ההשריה של החומוס. זה פוגע בחומצות האמינו, בוויטמינים ובמינרלים שבחומוס.