אל תוותרו עליו: גם זמין גם מזין - הכרוב
(צילום: Cozy Home/shutterstock)

בריאות

גם זמין גם מזין: הכרוב

אחד הירקות מזינים ומועילים ביותר לפי מחקרים רבים הוא הכרוב. הסבו את תשומת ליבכם לכמה דברים הוא עוזר
אריה ניסן
הוספת תגובה
אל תוותרו עליו: גם זמין גם מזין - הכרוב
(צילום: Cozy Home/shutterstock)
אא

הכרוב הוא אחד הירקות הזמינים לנו ביותר ומתברר שם הכי מזין. הוא מעלה את הצפיפות בעצם, מגן מפני גידולים סרטניים ומחזק את מערכות החיסון, הנשימה והעור.

הכרוב מכיל ריכוז גבוה של ויטמין C  שמסייע בפיתוח המערכת החיסונית של האדם, וכן של ויטמינים ממשפחת הקרוטאינים. החומר הייחודי שקיים בכרוב הוא indol 3 cardinol   חומר שהוכח כנוגד חמצון וכמסייע במניעת טרשת עורקים.

כרוב מרפא אף כיבים במערכת העיכול, בקיבה ובמעי, בשל הריכוז הגבוה של הגלוטומין L הנמצא בו. חצי כוס של מיץ כרוב על קיבה ריקה יעילה לריפוי כיבים וניתן להיעזר בו באמצעות הנחתו על הגוף, לבעיות של גודש, דלקות וכדומה. כמו כן, כשיש מקום נפוח בגוף, כמו הברכיים למשל, ניתן לשים עלה על המקום ולחבוש והכאב והנפיחות ייעלמו. הכרוב גם טוב לסילוק רעלים מהגוף, ולהרזיה  ולכן הוא משמש כחלק חשוב מאד מן התפריט במסגרת דיאטות שונות המיועדות להרזיה.

יש לציין כי מי שסובל מתת פעילות של בלוטת התריס צריך להימנע מאכילת כרוב, שמעכב את ספיגת היוד בגוף.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי