(צילום: Raul Mellado Ortiz/shutterstock) | הסיבות המועילות לשילוב שמן זית בתפריט
אא
ארגוני הבריאות בארץ ובעולם ממליצים על צריכה יומיומית של שמן זית איכותי. ההמלצה הזו מבוססת על כמה יתרונות מובהקים בצריכת שמן מהסוג זה.
מרב מור-אופיר, תזונאית קלינית ויועצת מדעית לענף הזית במועצת הצמחים מפרטת את העיקריים שבהם.
מסייע להפחית את רמות הכולסטרול בדם צריכה קבועה של שמן זית מאפשרת הפחתת רמות הכולסטרול ה"רע" והעלאת רמות הכולסטרול "הטוב".
תורם לשיפור בריאות כלי הדם והלב: שמן הזית הוכח כמפחית סיכון לחמצון של שומנים בזרם הדם. הוא מצמצם את הסיכון למחלות לב וכלי דם. 1.5 כפות שמן זית מדי יום (כ-20 גר') שנצרכות במקום שומנים רוויים, ומבלי להעלות את צריכת הקלוריות היומית, יכולות לעזור בהפחתת הסיכון למחלת לב כלילית. מחקרים שנערכו לאחרונה מראים ששמן הזית תורם גם להפחתת רמות לחץ הדם.
תורם להפחתת הסיכון לסרטן: מחקרים מראים שבארצות כמו יוון למשל שם התזונה היא ים תיכונית ושמן הזית הוא מקור השומן העיקרי, שכיחות הסרטן נמוכה יותר בהשוואה לארצות כמו צפון אירופה וצפון אמריקה.
תורם להפחתת הסיכון לסוכרת: מחקרים מצביעים על קשר בין צריכת תזונה ים-תיכונית לבין שכיחות נמוכה יותר של סוכרת. במחקרים נמצא, גם אצל נבדקים בריאים וגם אצל נבדקים הלוקים בסוכרת מסוג 2, שיפור בחילוף החומרים של הגלוקוז בעקבות תזונה ים-תיכונית העשירה בשמן זית.
תורם לתחושת שובע: מחקרים שנערכו בארצות הים התיכון, מצביעים על קשר אפשרי בין תזונה שעשירה בחומצות שומן חד בלתי רוויות לבין שיעורים נמוכים יותר של השמנת יתר. בנוסף לכך, נמצאה השפעה מיטיבה של שמן הזית גם על תחושת השובע.
תורם לתפקוד המוח: תפקוד קוגניטיבי משופר הוא מאפיין מוכר של תזונה ים תיכונית ויתכן מאוד שלצריכת שמן הזית, העשיר בפוליפנולים יש השפעה גם בנושא זה.
תורם לבריאות העצם: במחקרים שנערכו בבעלי חיים נמצא קשר בין צריכת שמן זית לבין צפיפות העצם ולחוזקה. במחקרים נוספים נמצא שפוליפנולים המצויים בשמן הזית יכולים לסייע בהגברת ייצור העצם.
להמשך קריאה
הירשמו לניוזלטר שלנו ותקבלו את כל החדשות החשובות ישירות למייל