מחקר מטריד במיוחד: מסתמן שאוכל מעובד גורם לשינויים במוח
(צילום: Roman Zaiets/shutterstock)

בריאות

מחקר מטריד במיוחד: מסתמן שאוכל מעובד גורם לשינויים במוח

מחקר חדש קובע שאנחנו באמת יכולים להיות מכורים לסוגי אוכל מסוימים. מטריד
אריה ניסן
הוספת תגובה
מחקר מטריד במיוחד: מסתמן שאוכל מעובד גורם לשינויים במוח
(צילום: Roman Zaiets/shutterstock)
אא

מחקר חדש שנערך בבית החולים האוניברסיטאי הר סיני קובע שהתמכרות היא לא רק בראש שלנו ושאנחנו באמת יכולים להיות מכורים לסוגי אוכל מסוימים.

המחקר כלל 504 משתתפים ובדק מה המאכלים שנחשבים "בעייתיים" בעיניהם. על פי שאלון ההתמכרות לאוכל של אוניברסיטת ייל. ד"ר ניקול אוונה, מנהלת המחקר, סיכמה את תשובות המשתתפים ויצרה דירוג של מאכלים מהבעייתי ביותר ועד ללא בעייתי מבחינת התמכרות.

במחקר נמצא שהמאכלים שנמצאו כגורמים למצוקה נפשית גדולה בקרב המשתתפים היו מאכלים מעובדים ועתירים בשומן, כאלה שנוטים להעלות את רמת הסוכר בדם.

אוונה להאפינגטון פוסט אומרת ש"קיימים כמה מחקרים שמוכיחים כי אוכל מעובד גורם לשינויים במוח, ממש כמו התמכרות. אבל עד כה היו רק מחקרים על בעלי חיים, זהו המחקר הראשון שנעשה על בני אדם. זה יכול לשנות את האופן בו אנו ניגשים לטיפול בהשמנת יתר, זה לא עניין של לקצץ בכמויות אלא הימנעות ממזונות מסוימים, ממש כמו בגמילה מסם".

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי