בריאות
הנה כמה ירקות שיכולים לסייע לנו בחיזוק מערכת החיסון בקלות:
תרד
ירק עלים ירוק שמהווה מחסן של ברזל, סידן, סיבים, ויטמינים וכו'. לפי איגוד הסוכרת האמריקני (ADA) תרד מסומן כמזון על עבור סוכרתיים סוג 1 וסוג 2.
ברוקולי
בין אם הוא מבושל או מוקפץ, ירק ירוק זה עוזר לקדם בריאות טובה. לברוקולי יש אינדקס גליקמי נמוך, מה שהופך אותו לתוספת מושלמת בדיאטה של חולי סוכרת.
כרובית
יש לו אינדקס גליקמי נמוך, והוא עשיר בכמה מינרלים חיוניים המסייעים לשמור על תנודות הסוכר בדם.
כרוב
כוס אחת בלבד (כ-70 גרם) של כרוב מכילה את הצריכה היומית המומלצת לוויטמינים A, C ו-.Kהוא עשיר גם בוויטמין B, בסידן, בנחושת, במנגן, באשלגן ובמגנזיום. בנוסף, הכרוב עמוס בנוגדי חמצון בעלי השפעות אנטי דלקתיות חזקות.
גזר
גזר אחד גדול (כ-70 גרם) מכיל 241% מהצריכה המומלצת היומית של חומר המוצא לוויטמין A. ויטמין A חיוני לבריאות העין וחשוב גם לתפקוד מערכת החיסון, ובילדים - לצמיחה ולהתפתחות תקינה.
מנגולד
מנגולד הוא ירק דל מאוד בקלוריות ועשיר בחומרים מזינים. זהו גם מקור טוב לוויטמין C מגנזיום ומנגן. הם מפחיתים דלקת בגוף ומפחיתים את החמצון של כולסטרול LDL, ובכך ומפחיתים את הסיכון לתחלואה לבבית.
צנוניות
צנוניות עשירות בוויטמינים B ו-C, כמו גם באשלגן. יש להם יתרונות בריאותיים רבים. הם משמשים כנוגדי חמצון בגוף, ומסייעים בשליטה על מצבי דלקת.
פטרוזיליה
הפטרוזיליה מלאה בחומרים מזינים. יש בה גם בטאקרוטן, חומצה פולית, ברזל, סידן ואשלגן. פטרוזיליה היא מקור מצוין לפלבנואידים, כולל אפיגנין ולוטאולין שיכולים להועיל במיוחד בעיכוב אובדן זיכרון ושינויים הקשורים לגיל במוח.
סלק
הוא מלא במינרלים, בסיבים ובחומרים מזינים חיוניים אחרים, שהופכים אותו לירק מעולה עבור סוכרתיים מסוג 2.