הלב רועד: אלו הן יכולותיו האדירות של הצמח הזה
(צילום: Carey Jaman/shutterstock)

בריאות

הלב רועד: אלו הן יכולותיו האדירות של הצמח הזה

בארצות רבות במזרח כמו יפן, סין והודו, המנהג הוא להוסיף אותו לתה. למעשה, ההל משמש כתבלין מרפא מזה שנים רבות ברפואה המסורתית ההודית, ובמחקר שנערך במשך קרוב לעשור בהודו טוען שיש קשר ישיר בין צריכתו לבריאות הלב והפחתת הכולסטרול הרע
אריה ניסן
הוספת תגובה
הלב רועד: אלו הן יכולותיו האדירות של הצמח הזה
(צילום: Carey Jaman/shutterstock)
אא

ההל הוא תרמיל שבתוכו יש זרעים שחורים קטנים והוא מגיע ממשפחת הזנגוויל. 

בארצות רבות במזרח כמו יפן, סין והודו, נוהגים להוסיף אותו לתה. 

במסגרת מחקר, שבוצע על חולדות מעבדה, קיבלו החולדות מדי יום מנה של הל, בצורת שמן או אבקה, במטרה לבדוק האם יש קשר בין הכולסטרול שבגופן, לבין צריכת ההל. 

ואכן, נמצא שהכולסטרול הרע ירד ב45% בקרב החולדות שצרכו את ההל. גם השומנים בכבד ירדו בצורה משמעותית של 33%.

במחקר אחר שנעשה באותו נושא החוקרים גילו שהאנזימים שנמצאים בהל הם נוגדי חמצון, ולכן הם שומרים על בריאות הלב ומונעים מחלות לב. 

ברפואה ההודית טוענים הרופאים שתה שעורבב בו הל מצוין לריפוי כאבי ראש, שלשולים, הקאות, קוליק, אפילפסיה, בעיות בזרימת הדם בכלי הדם והפרעות בקצב הלב, מניעת סרטן, מניעת כולסטרול רע ועוד. 

ניתן לצרוך אותו בתה, קפה שחור (פחות מומלץ בגלל ויש בו קפאין) או כתבלין במגוון תבשילים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי