בריאות
ההל הוא תרמיל שבתוכו יש זרעים שחורים קטנים והוא מגיע ממשפחת הזנגוויל.
בארצות רבות במזרח כמו יפן, סין והודו, נוהגים להוסיף אותו לתה.
במסגרת מחקר, שבוצע על חולדות מעבדה, קיבלו החולדות מדי יום מנה של הל, בצורת שמן או אבקה, במטרה לבדוק האם יש קשר בין הכולסטרול שבגופן, לבין צריכת ההל.
ואכן, נמצא שהכולסטרול הרע ירד ב45% בקרב החולדות שצרכו את ההל. גם השומנים בכבד ירדו בצורה משמעותית של 33%.
במחקר אחר שנעשה באותו נושא החוקרים גילו שהאנזימים שנמצאים בהל הם נוגדי חמצון, ולכן הם שומרים על בריאות הלב ומונעים מחלות לב.
ברפואה ההודית טוענים הרופאים שתה שעורבב בו הל מצוין לריפוי כאבי ראש, שלשולים, הקאות, קוליק, אפילפסיה, בעיות בזרימת הדם בכלי הדם והפרעות בקצב הלב, מניעת סרטן, מניעת כולסטרול רע ועוד.
ניתן לצרוך אותו בתה, קפה שחור (פחות מומלץ בגלל ויש בו קפאין) או כתבלין במגוון תבשילים.