יהדות
כמה חשוב להקפיד על כשרות טובה? הרב ישי מלכה יצא לבדוק מפעל לייצור עוגות דבש והביא כמה דברים שחשוב מאוד להקפיד עליהם
ראשית יש את עניין ניפוי הקמח שחשוב מאוד וכן לגבי הפרשת חלה שצריך לדעת אם עשו או לא וזה נקרא צירוף סבל. אז איך עושים זאת?
שנית זה בעניין הדבש כי לפעמים אין שם דבש אלא סוכר ומים וחומצות וכו' אך אם זה דבש אמיתי אז יש כמובן השלכות הלכתיות וגם השאלה איזה חומצות משתמשים כמו שמרי יין
בעבר כשרויות רבות נהגו לתת לשמרי יין כשרות למרות שזה יין של גויים שאסור להנות ממנו אבל בגלל שזה תהליך אז זה כביכול כבר לא אוכל, אבל היום זה כבר לא קורה
צפו בכתבה מיוחדת בהנחיית הרב ישי מלכה המראה עד כמה חשוב להקפיד על דברים בכשרות של דברי מאפה ובכן גם בעוגות דבש. ובכל הדברים בהם נוגעים ניפוי הקמח.