בצל ליד המיטה לשיעול: חצי בצל ליד המיטה לתינוק
בצל ליד המיטה לשיעול: חצי בצל ליד המיטה לתינוק. (צילום: dreii/shutterstock)

תרופות סבתא

בצל ליד המיטה: "האנטיביוטיקה של הטבע"

השיטה הטבעית של בצל ליד המיטה היא דרך להתמודדות עם שיעול, היא אושרה ע"י רופא, זמינה בכל בית. השיטה שמסייעת לשיעול טורדני להיעלם וגם אם לא תבלעו אותה

ערוץ 2000
תגובה אחת
בצל ליד המיטה לשיעול: חצי בצל ליד המיטה לתינוק
בצל ליד המיטה לשיעול: חצי בצל ליד המיטה לתינוק. (צילום: dreii/shutterstock)
אא

מחלות בדרכי הנשימה הן תמיד דבר טורדני ומעיק, היינו שמחים להיפטר מהן כמה שיותר מהר. כמו בכל חורף, כמעט לא ניתן להתחמק ממחלות מהסוג הזה הפוקדות אותנו ומקשות על התפקוד היומיומי. סממן עיקרי למחלות בדרכי הנשימה הוא השיעול הטורדני שמתיש את הגוף ולא מאפשר לו מנוחה מספקת.

למה זה טוב להשתעל?

שיעול למעשה, זו הדרך של הגוף לסלק נגיפים מדרכי הנשימה והוא נגרם בד"כ כתוצאה מגורמים רבים כגון צינון, דלקת גרון ודלקת ריאות, שפעת או סתם אלרגיה. על דבר אחד כולם מסכימים, הרצון להפטר ממנו וכמה שיותר מהר. לגיטימי לסבול משיעול במשך ימים ספורים, אך כעבור שבוע בלא שינוי יש לגשת לרופא.

מעבר לתרופות הקונבנציונליות המצויות בשוק, ישנן תרופות טבעיות המכונות "תרופות סבתא" ומלוות אותנו לאורך דורות שלמים. תרופה טבעית העשויה להועיל לשיעול ומכונה גם "האנטיביוטיקה של הטבע", היא הבצל. ובייחוד כזה שהוא ליד המיטה
בצל ליד המיטה לשיעול: חצי בצל ליד המיטה לתינוק. (צילום: Heike Rau/shutterstock)

מספר אופנים לשימוש בבצל עבור שיעול

הדרך הראשונה

היא הכנת סירופ המורכב מדבש ובצל. חותכים בצל לקוביות, שמים בקערית, שופכים מעליו שתי כפות דבש ומחכים לפחות חצי שעה (רצוי כמה שעות) עד שהבצל יגיר את נוזליו ויווצר לנו מעין סירופ. את  הסירופ יש לשתות - כף כל כמה שעות עבור מבוגר, וכפית כל מספר שעות עבור ילד. חשוב לדעת ששימוש בדבש אסור לתינוקות מתחת לגיל שנה ועל כן הסירופ הזה לא מיועד להם.


הדרך השנייה

היא פשוט לאכול בצל חי והדרך השלישית, היא גם מומלצת במיוחד עבור תינוקות ועבור כאלו שלא מחבבים במיוחד את טעם הבצל החי - היא לקלף את קליפת הבצל, לחתוך אותו לחצי או לקצוץ לקוביות ולשים ליד המיטה בלילה.

מומלץ גם לשפוך מים רותחים על הבצל בסמוך לזמן השינה, אך זה בתנאי כמובן שאין גישה לילדים או לתינוקות והדבר לא מסכן את בני הבית. הבצל סופח אליו את החיידקים ועוזר בהחלמה מהירה של הגוף ובהקלה על השיעול הטורדני.

רופאים רבים דוגלים בשימוש בבצל להחלמה ממחלות חורף - שיטתם לקוחה מן הרפואה הסינית, ביניהם גם רופא בשם אדוארד, מטעם מרכז ההילינג הגלובלי (Global Healing Center). "הרעיון כי לבצל מאפיינים חזקים שעשויים להדוף מחלות חורף, משתרע אלפי שנים לאחור", הוא כותב באחד המאמרים שלו.

"היוונים הקדומים שפשפו בצל על שרירים כואבים, האינדיאנים השתמשו בו כדי לרפא הצטננות ושפעת, גם ארגון הבריאות העולמי זיהה את יכולתו של הבצל לסייע בהפחתת תסמיני שפעת - כולל גודש, זיהומים בדרכי הנשימה, שיעול וברונכיטיס".

ד"ר אדוארד ערך מחקרים רבים שהוכיחו שהבצל עשוי להועיל לא רק במחלות בדרכי הנשימה כי אם במחלות נוספות. "המדריך האינטגרטיבי של דלמר למשל, קובע כי בצל עוזר לפרק או לנקות את המערכת החיסונים מריר או חומרים אחרים שמונעים ממנה לעשות את עבודתה בצורה תקינה".

עוד הוא הוסיף כי "כמה מסורות אפילו המליצו לשים בצל פרוס ליד המיטה בלילה או אפילו במקומות נסתרים בבית, כדי למנוע את התפשטות השפעת. עם זאת, יש לציין כי אחת הדרכים הנפוצות ביותר ללקות בשפעת היא על ידי מגע עם משטחים מזוהמים או אנשים שלוקים בה".

אנשים רבים כבר דיווחו כי ניסו את התרופה הטבעית וחשו הקלה משמעותית בשיעול אצלם או אצל ילדיהם. בהצלחה.

*אין באמור לעיל להוות כתחליף להתייעצות עם רופא
*על בצל שעבר עליו הלילה – שורה רוח רעה ואין לאוכלו
בצל ליד המיטה לשיעול: חצי בצל ליד המיטה לתינוק. (צילום: UvGroup/shutterstock)

בצל ליד המיטה לשיעול: חצי בצל ליד המיטה לתינוק – הרב שמשון פוקס:

להמשך קריאה
בצל ליד המיטה לשיעול: חצי בצל ליד המיטה לתינוק. (צילום: dreii/shutterstock)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי