יהדות
למה לאכול כשר? למה שומרים כשרות? המטבח היהודי מלמד את האדם כיצד לשמור את הנפש מטומאה המגיעה ממאכלים שאינם כשרים. יהודי טהור לא יכול להכניס לפיו כל העולה על רוחו וחייב לבדוק כל מוצר מזון לפני שאוכל.
התורה מלאה במצוות הקשורות בכשרות הבית היהודי ויש ללמוד בעיון כל אחת ואחת ולהשתדל ממש להקפיד בהן מכיוון שזה לא עניין של מה בכך. מדוע בכלל נוהגים לשמור כשרות מלכתחילה.
הרב מאיר בראל: "נשאלת השאלה מדוע בכלל צריך להקפיד ולשמור על הכשרות? כשרות היא עניין רחב מאוד. התורה מצווה אותנו במצוות עשה ובמצוות לא תעשה, הקשורות באוכל, כגון: שמירת שבת – בישול בשבת, האם מותר לאכול אוכל שהתבשל בשבת וכו', מצוות התלויות בארץ – תרומות ומעשרות, הפרשת חלה, איסור על אכילת תולעים ואוכל לא מעושר ועוד הרבה דינים הקשורים לאוכל.
אוכל טמא גורם לטומאת הלב והנפש ועלול לדרדר את האדם ולמשכו לאבדון. לעומת זאת אוכל כשר שהצטווינו בתורתנו הקדושה לאכול, הוא אוכל שנבדק היטב בכל התהליכים ובכל השלבים ובכל חומרי הגלם – נשמרים, על מנת שנכניס לפינו דברי מזון מוקפדים וכשרים על פי מצוות התורה".
למה לאכול כשר? למה שומרים כשרות? הרב מאיר בראל: