הפרעות אכילה והילד סובל: מתי לגשת לייעוץ תזונתי?
(צילום: ChameleonsEye/shutterstock/Stock Rocket)

בריאות

הפרעות אכילה והילד סובל: מתי אתם צריכים לגשת לייעוץ?

אילו טעויות נפוצות שוגים בהן ההורים עם ילדיהם כשזה מגיע להרגלי אכילה? מתי חשוב ללכת לתוזנאי? וכיצד נדע איזה תזונאי לבחור? כל התשובות בפנים
ערוץ 2000
הוספת תגובה
הפרעות אכילה והילד סובל: מתי לגשת לייעוץ תזונתי?
(צילום: ChameleonsEye/shutterstock/Stock Rocket)
אא

הביקוש לתזונאים בשנים האחרונות הולך וגובר, בעיקר בקרב ילדים הסובלים מהפרעות אכילה. הפכנו לדור "האינסטנט", אם ישנה אפשרות להתאמץ כמה שפחות, מה טוב. הג'אנק פוד שנמכר ברחובות העיר לא מיטיב עמנו, ולצד זה הרגלי האכילה ההולכים ומידרדרים.

על אף כל זאת בשנים האחרונות עולה יותר ויותר המודעות לאורח חיים בריא נכון, אך באופק נראית עוד עבודה על השינויים. הכל מתחיל עוד בזמן הילדות. תקופה זו נחשבת כמכוננת, אחת החשובות בחייו של האדם  המש]יעה על התפתחותו הגופנית. כמו כן, הרגלי אכילה יושרשו בעיקר בתקופה זו. בכל מה שקשור למזון, ישנן בעיות רבות העשויות להתעורר בילדות ומצריכות בדיקה של תזונאי מוסמך ולעיתים גם המשך טיפול. אז כיצד נדע מתי הילד באמת לא אוכל מספיק או נכון, באילו טעויות נפוצות שוגים ההורים ומתי יש להפסיק להתמודד לבד ולקחת את הילד לייעוץ אצל תזונאי?

אחת מהטעויות הרבות שהורים כושלים בהן, היא הלחץ שמפעילים על הילד לאכול. ישנם ילדים שעוד בהיותם תינוקות הם מתקשים עם סוגים ומרקמים שונים של מאכלים ומסרבים לאכול את רוב סוגי המזון מלבד מאכלים ספציפיים מאוד ובצורות ספציפיות מאוד. דבר זה מלחיץ מאוד את ההורים (ובצדק) אך באופן אינסטינקטיבי הם מנסים "לדחוף" לילד אוכל בכל הזדמנות, גם כאשר הוא יודע לאכול בעצמו – מחשש שלבד הילד לא יאכל מספיק. מבלי לשים לב הטעות הזו הרבה פעמים מלחיצה את הילד יותר ולא מאפשרת מרחב בחירה. זו אחת הסיבות שכדאי לקחת את הילד לתזונאי קליני מוסמך המבין בעניינים אלו ויכול להדריך את ההורה כיצד לפעול.

טעות נוספת שהורים עלולים לעשות היא למנוע מהילד הסובל ממשקל עודף, לאכול כמויות גדולות על מנת להתחיל לשמור על המשקל. דבר זה עשוי לעורר חרדה בקרב הילד ולגרום לו לנסות לאכול בסתר על מנת לאגור בגופו כמויות מספיקות של אוכל. בייעוץ תזונתי ילמדו ההורים כיצד להציב גבולות לילד, וכיצד להחזיר לו את השליטה על הבחירות והרגלי האכילה שלו, תוך שהוא אוכל בהתאם לתחושת רעב אמיתית.

כאשר מדובר בשינוי הרגלי אכילה של כל המשפחה, דבר העשוי להוות קושי ניכר יותר עקב אי שיתוף פעולה מצד כל בני הבית, ייעוץ תזונתי יוכל בהחלט לעזור והוא יתמקד בהקניית הרגלי אכילה נכונים ובריאים למשפחה באופן כללי ולא לאחד מבני הבית.

מה חשוב לדעת לפני שבוחרים תזונאי? חשוב לדעת שהכשרת תזונאים אורכת כ-3 שנים של לימודי תזונה, והתמחות של חצי שנה במסגרות הרפואיות. לכן, לפני שבוחרים תזונאי חשוב לוודא שהוא בעל הכשרה נכונה וכשמדובר בילדים, חשוב לוודא ולבדוק שיש כימיה טובה בין המטפל לילד על מנת שיצור שיתוף פעולה, הבנה ושיח ראוי ונכון שיקדם את הילד ויהווה אבן דרך בשינוי הרגלי האכילה שלו. בהצלחה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי