בריאות
על פי תורת הרמב"ם כמות השינה האידיאלית לאדם ממוצע נעה בין 6 ל -8 שעות. ע"פ חז"ל ישנם דברים שזקוקים למתינות מדויקת. ואם עשייתם תעבור את הרמה המותרת – הם כבר לא יהיו לתועלת אלא יהוו היזק, ועל כן יש להקפיד על פרופורציות נכונות בשינה.
לינה היא אחד מן הדברים הללו, כשאדם ישן בכמות הנצרכת זה מבורך, אך מעבר למה שצריך האדם עלול לפגוע ולהזיק לגופו. הדבר נרמז בפסוק "אז ינוח לי" – אז בגימטרייה המילה 'אז' שווה ל-8, ומכאן ניתן ללמוד על כמות שעות השינה המומלצת לאדם.
ע"פ הגמרא אפילו יש הסבר באיזו תנוחה על אדם לישון וכיצד עליו לקום ממנה, באופן שבתחילת הלילה יישן על צד שמאל ולאחר מכן במהלך הלילה יתהפך לצד ימין, ומכל מקום יש להשתדל לא לישון על הגב או על הבטן. שינה על צד שמאל בריאה גם מבחינה רפואית וגורמת למערכת העיכול להיות פעילה בצורה טובה יותר. ובזמן הקימה – נכתב שישנם 5 סוגים של אנשים המזיקים לעצמם ו"קרובים אל המיתה יותר מאשר לחיים":
אחד מהם הוא אדם ה"ישן ועמד", כלומר אדם המתעורר ומיד 'קופץ' מן המיטה למצב עמידה. אדם המזנק מן המיתה מיד עם יקיצתו עלול להזיק לעצמו. ע"פ מחקרים מסוימים הוא מסוגל אפילו לגרום לעצמו להתקף לב (הדבר נפוץ בעיקר בשעות הקימה בבוקר). ולכן, אדם עם יקיצתו צריך להמתין מעט ורק אז לקום מן המיטה.
במחקר אחד שנעשה חוקר גילה ששינה סוגייה חשובה בחיי האדם: המתעורר מן השינה עליו לספור עד 12 טרם הוא קם מהמיטה על רגליים, מכיוון שבזמן הזה הגוף חוזר אט אט לחיים וזרימת הדם מתייצבת. זה רמז נהדר לכמה שהתורה הקדושה שלנו חכמה ודייקנית להפליא. הרי כשיהודי קץ משנתו בבוקר הוא אומר את ברכת "מודה אני" – המונה בתוכה בדיוק 12 מילים. מה רבו מעשיך ה' כולם בחכמה עשית.