בריאות
האם ידעתם שבקרקפת שלנו ישנן בערך כ- 150,000 זקיקי שערה? לכל אחד מן הזקיקים ישנם 3 תהליכים מחזוריים: גדילת השערה, שינויים במבנה הזקיק, שלב הבשלת השערה והזקיק באופן שמזמן למעשה את נשירת השערה.
ישנן סיבות רבות לתופעה המאוד מרגיזה של נשירת שיער שלעיתים עלולה לתסכל מאוד: השפעת התזונה, לחץ וסטרס נפשי, תרופות ומחלות למיניהן. אם אתם עדיין לא סובלים מנשירת שיער, כדאי מאוד להקדים תרופה למכה ולנקוט בפעולות מניעה כגון: צריכת מוצרי מזון המכילים אומגה 3, צריכת תוספי תזונה כמו: אבץ, ויטמין C וויטמין A.
אם אתם כבר בפנים וחייבים שיטות לטיפול בנשירה, הנה כמה עצות העשויות להועיל. אז מה האפשרויות העומדות בפניכם? טיפול חיצוני - השיטה המוכרת והנפוצה ביותר היא מריחה של תכשיר לשימוש חיצוני, הנקרא מינוקסידיל, ויש למרוח אותו על כל אזור הקרקפת.
מומלץ לעסות היטב את החומר על מנת להחדירו כמו שצריך וליצור ספיגה מריבית. תופעות לוואי אפשריות ולגיטימיות הן אדמומיות וגירוי בקרקפת. אפשרות נוספת לטיפול בנשירת שיער היא טיפול דרך בליעה, החיסרון בשיטה זו היא שהיא מאושרת רק עבור גברים. הכדורים הייעודיים לנשירת שיער נקראים פינסטרייד והם יעילים לא רק עבור הפסקת הנשירה אלא גם עבור הצמחה של השיער מחדש באזורים שהתקרחו ורק בתנאי שזקיקי השערה עדיין פעילים.
שיטה יעילה נוספת היא טיפול באמצעות מכשיר לייזר או הזרקת פלזמה המועשרת בטסיות. שיטה זו הוכחה כיעילה עבור 50% מהמטופלים. בכל מקרה מומלץ להתייעץ תחילה עם רופא על מנת להתאים את הטיפול היעיל ביותר עבורכם. בהצלחה.
*כל האמור לעיל אינו תחליף להתייעצות עם רופא.
סגולה לנשירת שיער מהרבנית קנייבסקי ע"ה - הרב שמשון פוקס: