כתמים לבנים בציפורניים: לא מה שחשבתם
(צילום: BN OKUR/shutterstock)

בריאות

כתמים לבנים בציפורניים: לא מה שחשבתם

גיליתם כתמים לבנים על הציפורן? זה הזמן לגשת לרופא. מחסור בסידן היא אחת הסיבות הקשורות (לעיתים נדירות) כשהסיבה האמיתית עשויה להיות חמורה בהרבה. זו "לויקוניכה נקודתית"

ערוץ 2000
הוספת תגובה
כתמים לבנים בציפורניים: לא מה שחשבתם
(צילום: BN OKUR/shutterstock)
אא

רבים מבחינים בשלב כלשהו בכתמים לבנים מוזרים על הציפורניים, מה שהוסבר לנו ע"י הסביבה כמחסור של הגוף בסידן. ככלל, חשוב מאוד לשים לב למה שקורה על הציפורניים מפני ששם ניתן לקבל אינדיקציה למחלות שונות ומגוונות שבאות לידי ביטוי בשינוי בציפורן.

הכתמים הלבנים הם למעשה תוצאה של משקעי קרטין בציפורן. בעולם הרפואה נוהגים לכנותם "לויקוניכיה נקודתית" והם יכולים להופיע גם בצורת פסים לבנים לאורכה או לרוחבה של הציפורן. ד"ר פול ג'רוד פרנק, רופא עור מומחה מסביר כי התופעה לא באמת קשורה במחסור בסידן כפי שרבים נוהגים לחשוב, אלא כתמים אלו עשויים להעיד על בעיה או פגיעה בשורש הציפורן, הקורית בעקבות יובש או לאחר טראומה.

כשרק לעיתים רחוקות הכתמים הם תוצאה של מחסור במינרלים כגון: סידן ואבץ. לדבריו "אנשים שכוססים ציפורניים נוטים לסבול מהסימנים הללו וכן נשים שנהנות לעתים קרובות ממניקור ג'ל, שפוגע בקרקעית הציפורניים." ד"ר פרנק מסביר כי אם הכתמים הם תוצאה של פגיעה בעקבות רגישות לחומרים מסוימים איתם עובדים במניקור, הם בד"כ יהיו מפוזרים על בציפורן ולא כמקשה אחת כמו שיופיעו לאחר טראומה.

הכתמים הם לעיתים עניין של גנטיקה ומועברים בתורשה באמצעות גן אוטוזומלי. לעיתים רחוקות, אך מצב אפשרי בהחלט, הכתמים הלבנים יעידו על בעיה חמורה יותר ומחלות שזמן האבחון שלהן הוא מוטיב חשוב, כמו: דלקת ריאות, מחלות לב ואי ספיקת כליות. מכל מקום, כדאי בהחלט להיוועץ ברופא כאשר הם מופיעים על הציפורניים. ד"ר פרנק מסביר שהדרך היעילה ביותר להימנע מאותם הכתמים היא לא לכסוס ציפורניים, לשמור על לחות הציפורן תוך הקפדה על מריחת שמן ייעודי לציפורן, ולהמתין כשבועיים בין כל טיפול מניקור על מנת לתת לציפורן מנוחה.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי