בריאות
נשנושים וחטיפים טעימים הם אחד מן הדברים הממכרים, אך המתועשים ומזיקים לבריאות. ולמרות זאת, רבים מוצאים עצמם מתקשים להפסיק לאכול אותם. מה הפתרון? מחקר חדש שנעשה בסין בדק ומצא כי הפתרון טמון דווקא בתזונה - אכילת אוכל חריף תסייע בגמילה מצריכת נשנושים מלוחים.
במחקר השתתפו 606 מבוגרים שביצעו בדיקות טעם בעזרת שימוש בתמיסות מיוחדות של מלח או קפסאיצין (מרכיב האחראי על החריפות בפלפלים),במטרה לבדוק את העדפת המשתתפים והאם יש להם רגישות מסוימת לשני המרכיבים הללו.
המשתתפים מילאו שאלון שבדק את התדירות בה הם צורכים מזונות חריפים ומלוחים, ובנוסף לכך ביצעו לצורך המחקר בדיקות שתן ולחץ דם. תוצאות המחקר היו בהחלט מפתיעות והצביעו על כך שמשתתפים שצרכו יותר מזון חריף - באופן טבעי הם גם צרכו פחות מלח ליום (2.5 גרם פחות).
לחץ הדם שלהם התגלה כנמוך יותר מאשר המשתתפים שאכלו פחות מזונות חריפים. אז היכן הקאץ'? למעשה החוקרים גילו כי אכילת מזונות פיקנטיים גורמת למוח שלנו לאותת לגוף לא לצרוך הרבה מלח, ע"י כך שהיא מאלחשת את התאים במוח המתעוררים לאחר אכילת מזונות מלוחים.
ד"ר זימינג ג'ו, מחבר המחקר ומנהל מרכז למחלות מטבוליות ולחץ דם גבוה סיפר על תוצאות המחקר: "מצאנו שההנאה מאוכל חריף יכולה לשפר את הרגישות לטעם המלוח על ידי שינוי הטעם המלוח במוח". מסקנה נוספת אליה הגיעו החוקרים היא שאכילת מזונות חריפים גורמת לרגישות מסוימת למלחים ולכן ניתן לבשל ולאכול מזון עם פחות מלח, ועדיין להרגיש הנאה מהאוכל.
למרות הכל, מלח הוא מרכיב חיוני בהחלט לגוף - שאין באפשרותו לייצר אותו בעצמו, ואנו זקוקים לו על מנת לתפקד כמו שצריך. כמובן שכדאי לא להפריז בצריכת מלח אך גם לא להימנע ממנו לחלוטין.
באשר לאלו שרגישים לחריף אמר ד"ר ג'ו: "חלק מהפלפלים אינם חריפים כלל, אך מכילים גם קפסאיצין". בחרו בפלפלים אדומים שבד"כ מתוקים יותר. בהצלחה ורק בריאות.
*המאמר אינו מהווה תחליף לייעוץ עם רופא.
חטיפים מלוחים בריאים: חטיפים מלוחים דלי קלוריות | סגולה לבריאות הנפש תפילה לשלווה ורוגע - הרב רביד נגר: