יום כיפור
כמות ל- 25 קציצות:
כוס ושלושת רבעי (300 גרם) עדשים כתומות מושרות במים 4 שעות לפחות
שלושת רבעי כוס (120 גרם) קינואה אדומה או לבנה
כוס וחצי מים רותחים
חצי בצל סגול חתוך לחתיכות גסות
5 שיני שום
חצי צרור פטרוזיליה קצוצה גס
חצי פלפל צ'ילי קצוץ
1-2 כפות שמן זית
מלח ים
פלפל שחור גרוס טרי
שמן לטיגון (זית או מן הצומח)
1. על להבה בינונית - גבוהה נחמם 2 כפות שמן ונוסיף את הקינואה והמלח ומערבבים. מוסיפים את המים הרותחים, מכסים ומבשלים במשך 20 דק' על אש נמוכה עד שהקינואה מתרככת והמים נספגים.
2. טוחנים את העדשים במעבד מזון ביחד עם הבצל, השום, הפטרוזילה החתוכים ומלח ופלפל - עד אשר מתקבלת עיסה אחידה.
3. מוסיפים לעיסה את הקינואה ומערבבים. מתקנים תיבול ומכניסים חצי שעה למקרר.
4. על אש בינונית מחממים מעט שמן ויוצקים בעזרת הידיים צורה של קציצה ומטגנים בשמן כשתי דקות מכל צד.
5. מגישים מיד ובתיאבון. ניתן לשמור 3 ימים במקרר.
כיפור 2024" src="https://storage.tv2000.co.il/media/Storage/32492_tumb_750Xauto.jpg" title="ארוחה מפסקת יום כיפור 2024: ארוחה מפסקת מתכונים רעיונות" />
חצי קילו פילה סלמון
5 שיני שום מקולפות
חופן פטרוזיליה
חופן עלי נענע
רבע כוס שמן זית
50 גרם פיסטוק קלוי (אפשר לוותר)
גרידת לימון מלימון שלם
מלח
פלפל שחור גרוס
במעבד מזון נשים: נענע, פטרוזיליה, שיני שום, פיסטוקים ושמן הזית, ונפעיל על מהירות גבוהה במשך שתי דקות. לאחר שמתקבלת תערובת חלקה נוסיף גם את הגרידה מהלימון, המלח והפלפל ונערבב היטב.
נניח את הדג בתבנית מותאמת לתנור על נייר אפייה ונעסה אותו במרינדה שהכנו.
אופים 15-20 דקות בחום של 200 מעלות.
2 קילו בשר שריר חתוך לקוביות
3 כפות שמן זית
2 בצלים גדולים קצוצים
6 שיני שום קצוצות
2 סלסילות פטריות טריות חתוכות דק
כפית כמון
כפית כורכום
מלח
פלפל שחור
1. נחמם תנור ל - 170 מעלות
2. שמים את קוביות הבשר בתבנית חסינת חום עם מכסה ומתבלים במלח ופלפל
3. מטגנים את הבצל במחבת גדולה עד לשקיפות ומוסיפים גם את הפטריות החתוכות. מוסיפים את שיני השום ואת התבלינים ומערבבים. (שימו לב שאתם לא שורפים את השום).
4. מוסיפים את הכל לתבנית עם הבשר ומערבבים. לאחר מכן מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים שוב.
5. מכניסים את התבשיל לשעתיים לתנור ולאחר מכן הופכים את חתיכות הבשר ומשעאיריםפ את התבשיל בתנור שעתיים נוספות.
לאחר שעברו 4 שעות, מעלים את הטמפרטורה ל- 230 למשך חצי שעה עד להשחמה ובתיאבון.
חשוב להבהיר: סיום הצום הוא בצאת הכוכבים לאחר ההבדלה, וחל איסור אכילה לפני ההבדלה.
יום כיפור 2024: מה מותר ומה אסור לנו לעשות?