מתכונים ואוכל
החורף קרב ובא מה יותר טוב מאשר להתבצר בבית החמים ולהכין מרק טוב שמשמח את הלב ומחמם את הגוף לכל המשפחה? בדיוק בשביל זה הכנו לקט מרקים לכבטד החורף.
מרק עגבניות עם אורז
מצרכים:
3 שיני שום קצוצות
2 או 3 עגבניות בינוניות מקולפות ומגורדות
בצל בינוני חתוך דק
2 קופסאות שימורים של עגבניות מרוסקות
חצי כוס אורז לבן שטוף ומבורר היטב (כדאי להשרות חצי שעה לפני ההכנה ולסנן היטב)
כף נכבדה של רסק עגבניות
4 כוסות מים
כפית וחצי סוכר
כפית מלח
חצי כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
מטגנים בסיר המיועד למרק את הבצל היטב עד להשחמה ומוסיפים לטיגון את השום לדקה נוספת
מוסיפים את הרסק, העגבניות המגורדות, התבלינים והמים ומרתיחים הכל יחד על אש גבוהה
לאחר שהכל רותח, מנמיכים את האש לבינונית ומבשלים במשך 20 דקות
טוחנים הכל במוט בלנדר ומוסיפים את האורז. (אם אין מוט בלנד ניתן לטחון גם בבלנדר רגיל או להוסיף את האורז ללא טחינה ולבשל עד לריכוך)
מבשלים במשך 20 דקות נוספות ובתיאבון.
מרק אפונה
מצרכים:
2 כפות שמן (זית או קנולה, לפי הטעם)
בצל גדול חתוך דק
גזר אחד מקולף וחתוך לקוביות קטנות
שקית קטנה של אפונה יבשה
6 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
כף גדושה אבקת מרק עוף
חצי כפית כורכום
אופן ההכנה:
שמים בסיר את כל המרכיבים, מלבד המלח ומרק העוף שמוסיפים לקראת סוף הבישול, על מנת לא לעכב את תהליך הבישול.
מרתיחים הכל על אש גבוהה ומבשלים עד לריכוך האפונה לגמרי. (מראה המרק צריך להיות סמיך ואחיד וללא גושים של אפונה קשה). חשוב לערבב מידי פעם ולבדוק את המרק.
כשהכל הופך אחיד וללא גושים והאפונה מתרככת, מוסיפים את מרק העוף והמלח לפי הטעם ומבשלים 5 דקות נוספות. בתיאבון.
מרק שעועית
מצרכים:
שקית קטנה של שעועית יבשה
6 שיני שום חתוכות לפרוסות
2 תפוחי אדמה גדולים חתוכים לקוביות גדולות
2 כפות מלאות של רסק עגבניות
גבעול סלרי(לא חובה)
2 כפות שמן
5 כוסות מים רותחים
מלח ופלפל לפי הטעם
כף פפריקה מתוקה
כפית מרק עוף
כפית סוכר
רבע כפית כורכום
חצי כפית כמון
אופן ההכנה:
שמים את כל המרכיבים בסיר ביחד עם המים ומבשלים לפחות שעה על אש גבוהה - עד לריכוך השעועית והתפו"א לחלוטין. לבדוק מידי פעם את המרק ולערבב. בתיאבון.
מתכון לחורף בריא: מתכונים לחורף קלים להכנה | הרב מאיר בראל: האם צריך לברור אורז?