(צילום: GWX/shutterstock)

בריאות

החורף בפתח: זו הסיבה שכדאי לכם לאכול אפרסמון

יתרונותיו של האפרסמון: אלו ויטמינים מצויים בפרי החורפי ולמי כדאי בכל זאת להמנע ממנו? הכל אודות האפרסמון
תומר כהן
הוספת תגובה
(צילום: GWX/shutterstock)
אא

אפרסמון הוא פרי חורפי וססגוני, העשיר בפיגמנטים נוגדי חמצון המכונים קרוטונואידים - תפקידם להגן על תאי הגוף ולנטרל רדיקלים חופשיים. למעשה, הפיגמנטים הללו מצויים בפירות רבים בצבע הכתום ומונעים מחלות כרוניות כמו מחלות כלי דם ולב, וגם כל מיני סוגי סרטן למיניהם. בנוסף, ברפואה הסינית ידוע הצבע הכתום כמה שנותן חיזוק לטחול - שאחראי בין היתר על מנגנון השובע והרעב.  

באפרסמון מצויה כמות נכבדת של בטא קרוטן ואלפא קרוטן, ההופכים לבסוף בגוף לוויטמין A המחזק את הראייה ואת מערכת החיסון. בנוסף, באפרסמון אחד מצויה כמות יפה של ויטמין C (15%-20% מהכמות המומלצת לאדם ביום) - התורם לספיגת הברזל בגוף ולחיזוק מערכת החיסונית. באפרסמון תוכלו למצוא גם ויטמין B וחומצה פולית. מינרלים כגון: אשלגן, זרחן ומנגן מצויים באפרסמון ואחראים על תהליכים חשובים בגוף. ישנם סיבים תזונתיים בכמות יפה באפרסמון, כ- 20% מהכמות המומלצת - המעולים לניקוי רעלים וירידה במשקל.  

מומלץ לא להפריז באכילת אפרסמונים שבכמות גדולה עלולים להצטבר בגוף, להפוך למעין גוש ולהוביל לחסימת מעי. ישנם אנשים שמומלץ להם להימנע לחלוטין מצריכת אפרסמונים כגון: מנותחי קיבה ומעי וחולים במחלות מעי שונות כמו: קוליטיס וקרוהן - ומצויים בסיכון גבוה יותר לסבול מחסימה במעי. את האפרסמון כדאי לאכול מקולף ומומלץ לאכול אותו בתופסת יוגורט ואגוזים. בהצלחה. 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי