מתכונים ואוכל
מקרוד היא עוגייה העשויה סולת וממולאת תמרים ונפוצה בעיקר במדינות בצפון אפריקה. נוהגים להכין את המקרוד בעיקר באירועים מיוחדים אך מדובר בעוגייה שתשמח את החך בכל רגע נתון. המתכון המיוחד לעוגית מקרוד של הזוג יגאל ושמחה גואטה התפרסם ברשת ולא כדאי לכם לפספס:
מתכון לעוגית מקרוד של יגאל ושמחה גואטה
חצי קילו סולת
חצי שקית אבקת אפיה
רבע קילו קמח לבן מנופה
כוס שמן
כוס סוכר
חצי קילו תמרים מגולענים בוואקום
קליפה מגורדת מתפוז אחד
קינמון
2 ליטר שמן
קילו סוכר
תמצית וניל
3 כוסות מים
2 לימונים סחוטים
2 מקלות וניל
פיסטוקים קלויים ומקולפים
*תחילה מכינים את בצק הסולת: מערבבים את החומרים היבשים בקערה (מלבד הסוכר). מחממים שמן בקלחת וכשהוא חם מערבבים איתו את הסוכר ומוסיפים את התערובת היבשה מהקערה. מערבבים הכל היטב
*מכינים את מלית התמרים: טוחנים את התמרים בבלנדר. לבלילה מוסיפים את קליפת התפוז והקינמון
*את הבצק המוכן מרדדים ומורחים עליו את המלית שהכנו. מגלגלים לרולדה ועושים פסים אלכסוניים על הרולדה באמצעות סכין.
*מקררים לפחות שעה או לילה שלם (מומלץ)
*חותכים את הרולדה לפי הסימונים שעשינו עם הסכין ומטגנים בשמן עמוק.
*מכינים את הסירופ: מבשלים בקלחת את כל המרכיבים לסירופ
*כשמוציאים את העוגייה מהטיגון טובלים אותה בסירופ ומפזרים מעל את הפיסטוקים
זהו, מוכן! בתיאבון.
מקרוד של יגאל ושמחה | איך בוררים אורז?