בקערה מערבבים את הביצה, היוגורט, תמצית הוניל וסירופ המייפל, לאחר שנוצרת בלילה אחידה מוסיפים את החומרים היבשים (הקמח ואבקת האפיה) ומערבבים היטב עד שמתקבלת בלילה חלקה ללא גושים.
מוסיפים את החלב ומערבבים (אם יש צורך בעוד חלב מוסיפים), מחממים מעט שמן במחבת על אש בינונית. כאשר המחבת חמה יוצקים בעזרת כף מן הבלילה במרווחים
וכשמתקבלות בועות הופכים את הפנקייק ומטגנים במשך דקה נוספת.
מגישים את הפנקייק עם תוספות שאוהבים (מייפל טבעי, פירות חתוכים, קצפת וכו') ובתיאבון (:
פנקייק בריא לילדים: פנקייק בננה בריא וטעים לילדים | תכונותיה הסגוליות של הבננה: