מתכונים ואוכל
כמעט בכל משפחה אוהבים כמיטב המסורת לקשט את שולחן השבת עם סלטים טעימים וצבעוניים שמקפיצים את הארוחה. 3 מתכונים מעולים לסלטים לשבת:
סלט מטבוחה
מצרכים:
10-12 עגבניות
פלפל ירוק חריף
שיני שום קלופות וחתוכות לפרוסות מחצי ראש שום
חצי כוס שמן (כוס חד פעמית)
לתיבול: כף פפריקה מתוקה, כף סוכר (לנטרול חמיצות העגבניות), כפית מלח, חצי כפית פלפל לבן / שחור.
אופן ההכנה:
עושים חריץ בצורת איקס על כל עגבניה (להקל על הקילוף), שמים את העגבניות בקערה ויוצקים מעליהן מים רותחים עד לכיסוי.
כשהמים מתקררים והעגבניות רכות מספיק, מקלפים מהן את הקליפה
חותכים את העגבניות לקוביות ומבשלים בסיר על אש גבוהה עד שהן רכות ומתאדים כל הנוזלים (בישול של שעתיים בערך). מערבבים מידי פעם במהלך הבישול.
בזמן הבישול שמים חצי כוס שמן במחבת, מטגנים את הפלפל החריף והשום עד להזהבה ושומרים בצד.
כשהעגבניות רכות מספיק, מועכים אותן בעזרת מועך תפוחי אדמה.
מנמיכים את האש עד הסוף ומוסיפים את השמן עם הפלפל והשום המטוגנים ואת התבלינים. מערבבים היטב וממשיכים לבשל תוך ערבוב על אש נמוכה עד למרקם סמיך (ריבתי). בתיאבון (:
----------------------------------
סלט גזר מרוקאי
מצרכים:
6 גזרים גדולים
2 שיני שום
4 כפות שמן
כף אריסה
מיץ לימון (בערך 3 כפות)
רבע כוס כוסברה
מלח
אופן ההכנה:
קולפים ושוטפים את הגזרים, מרתיחים מים בסיר וכשהם רותחים מוסיפים פנימה כף מלח ואת הגזרים
מביאים לרתיחה ומבשלים 10 דקות עד לחצי ריכוך
שופכים את הגזרים למסננת
מעבירים לקערה ומוסיפים את שיני השום הכתושות, מיץ לימון, שמן, אריסה, כוסברה קצוצה ומלח. מערבבים הכל היטב וטועמים. במידת הצורך מתקנים תיבול. בתיאבון (:
----------------------------------
מתכון לסלט חצילים במיונז
מצרכים:
חציל גדול (קל)
2 כפות מיונז
2 שיני שום כתושות
כפית מיץ לימון
מלח לפי הטעם
אופן ההכנה:
עוטפים את החציל בנייר כסף וקולים אותו על האש. (יש להפוך מידי פעם על מנת לקבל צלייה שווה)
כשהחציל מתרכך ונצלה היטב (בערך 45 דקות),חוצים אותו לאורך לשניים ומוציאים את התכולה מתוכו לקרש חיתוך בעזרת כף
קוצצים היטב את החציל, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים.
מערבבים היטב וטועמים. במידת הצורך מתקנים תיבול
מעבירים לכלי פלסטיק ושמים במקרר לפחות חצי שעה או עד זמן ההגשה. בתיאבון(:
מתכונים לסלטים לשבת: מתכון סלטים מיוחדים לשבת קלים וטעימים | שבת - הרב חגי צדוק: