מתכונים ואוכל
חטיפי קראמבל ותפוח
מצרכים:
לקראמבל:
3/4 2 כוסות שיבולת שועל עבה
1/2 1 כוסות + 1 כף קמח
3/4 כוס סוכר חום
1/2 כוס סוכר לבן
1 כפית קינמון
1/2 כפית מלח
230 גרם חמאה קרה
למלית:
5 תפוחים
2 כפות קמח
2-3 כפות סוכר
1 כפית קינמון
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-175 מעלות. מכינים את הקראמבל: בקערה מערבבים ביחד את הקמח, שיבולת השועל, הסוכר הלבן והסוכר החום, המלח והקינמון. מוסיפים את החמאה הקרה ולשים עם הידיים עד שהחומרים מתערבבים היטב ונוצרים פירורים וגושים.
שומרים בצד שתי כוסות מהקראמבל ואת השאר מהדקים בתוך תבנית בעזרת לחיצות.
אופים רבע שעה בתנור ושמים בצד להתקרר.
מכינים את המילוי:
מקלפים את התפוחים, חותכים פרוסות דקות ומסדרים בשכבה מעל הקראמבל. מפזרים מעל סוכר, קמח וקינמון. מפזרים למעלה את כוסות הקארמבל ששמרנו בצד. אופים כ- 35 דקות עד להזהבה וריכוך התפוחים. מניחים לקירור ולאחר מכן חותכים למלבנים. בתיאבון(:
-------------------------------------
עוגת שוקולד עשירה מ-3 מצרכים
מצרכים:
לעוגה:
350 גרם עוגיות אוראו או כל סוג עוגיות/ ביסוויקטים (או שילוב של עוגיות)
½2 כפיות אבקת אפייה
½1 כוסות חלב
לציפוי הרוטב:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 170 מעלות, מרפדים תבנית עגולה (18 ס"מ) בנייר אפייה. מרסקים את העוגיות בעזרת מעבד מזון או בתוך שקית זיפלוק
מעבירים לקערה גדולה ומוסיפים חלב ואבקת אפייה, מערבבים הכל היטב עד שמתקבלת בלילה אחידה. מעבירים לתבנית ואופים למשך חצי שעה (עד שהקיסם שנועצים בפנים יוצא יבש). כשהעוגה מוכנה מוציאים מהתנור ומניחים לקירור. מכינים את רוטב השוקולד ויוצקים מעל. בתיאבון(:
-------------------------------------
ריבועי עוגת גבינה בטעם קרם ברולה
מצרכים:
לבסיס:
200 גרם פתי בר
90 גרם חמאה מומסת
לבלילת עוגת הגבינה:
560 גרם גבינת שמנת 30%
160 גרם שמנת חמוצה 15%
1/4 כוס שמנת מתוקה
3 ביצים
כפית תמצית וניל
כוס סוכר
לציפוי קרם הברולה:
6-8 כפיות סוכר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל- 160 מעלות, מרסקים את הביסקוויטים באמצעות מעבד מזון או בתוך שקית עד לפירורים. ממיסים חמאה ומוסיפים מעל הביסקוויטים. שופכים את התערובת לתבנית (25X20) מרופדת בנייר אפייה ומשטחים. אופים 7-10 דקות עד הזהבה קלה ומוציאים מהתנור.
מכינים את המילוי:
מערבבים בעקרה סוכר עם גבינת שמנת עד שמתקבלת בלילה אחידה, מוסיפים שמנת חמוצה, שמנת מתוקה ותמצית וניל ומערבבים היטב, טורפים כל ביצה בנפרד ומוסיפים לתערובת תוך ערבוב.
לאחר שמסיימים לטרוף את כל הביצים ומקבלים בלילה חלקה, שופכים אותה מעל בסיס הביסקוויטים והחמאה ואופים 35-40 דקות. מוציאים מהתנור ומניחים בצד לקירור. מכניסים למקרר ל- 4 שעות לפחות.
לפני ההגשה חותכים לריבועים ומפזרים מעל כל ריבוע חצי כפית סוכר. מקרמלים את הסוכר באמצעות מבער, מחכים חמש דקות ובתיאבון(:
"הסוד להתחיל שנה טובה ומתוקה": אלו הם סימני ראש השנה: