בריאות
אוהבי האבוקדו ודאי מכירים את תחושת התסכול והאכזבה כשמפנטזים על אבוקדו טרי ורך ולפתע נתקלים באבוקדו קשה ובוסרי. ישנן לא מעט שיטות ברחבי הרשת לגרום לאבוקדו להבשיל במהרה ולהיות רך וראוי למאכל, אלא שעל אף הספקולציות הרבות חלק מהשיטות שנבדקו אינן עומדות בציפיות כפי שמבטיחים. כך למשל, הנחת אבוקדו על עדן החלון מול אור השמש התבררה כיעילה אך אורכת לפחות כמה ימים. גם חימום האבוקדו במיקרוגל אכזב וגרם לבשלות מוגזמת של האבוקדו, שמורידה מטיבו.
אז מהי השיטה היעילה והמהירה ביותר?
קחו שקית נייר ומלאו אותה בקמח עד גובה של 7-5 ס"מ. הניחו את האבוקדו מעל הקמח וגלגלו את השקית באופן שתישאר אטומה ולא תפתח. בדרך זו תוכלו להבטיח את כליאתו של גז האתילן הנפלט מן האבוקדו וגורם להבשלתו. את האבוקדו יש להשאיר בשקית לפחות 36 שעות, ואם מדובר באבוקדו קשה במיוחד, מומלץ להמתין כ- 12 שעות נוספות.
במקום לשים קמח - ניתן לעשות את אותו הטריק גם עם בננה (הפולטת גם היא את גז האתילן). אבל שימו לב - הקמח מומלץ יותר מכיוון שבשל יכולת הספיחה שלו מהאוויר המשתחרר מן השקית, הוא יבטיח בשלות מדויקת של האבוקדו, כזו שלא תוביל לריקבון.
איך לגרום לאבוקדו להבשיל? איך אפשר לגרום לאבוקדו להבשיל מהר? | הרב רביד נגר מסביר את מעלת האבוקדו: