בריאות
שיבולת שועל מורכבת משלושה דגנים: סובין, אנדוספרם ונבט. היא אחד מן המאכלים המזינים ובריאים ביותר. שיבולת השועל דלה בשומן ובקלוריות וגורמת לתחושת שובע לאורך זמן. מעבר לכך ששיבולת השועל נחשבת ל"פצצת אנרגיה" בשל היותה פחמימה העתירה בחלבון המספק לגוף קלוריות ואנרגיה. הערך הגליקמי של שיבולת השועל נמוך ומאפשר הזרמת אנרגיה רבה ואפילו שריפת שומנים בעת פעילות גופנית ואיזון רמות הסוכר בדם.
הרכיבים התזונתיים בשיבולת השועל מסייעים בעיכול איטי של מערכת העיכול. בנוסף, בשיבולת השועל ישנם חומרים הגורמים לאיזון רמת החומציות בגוף כגון: תיאמין, אבץ, נחושת, סלניום וניאצין - מה שמאפשר עור בריא ואלסטי ומניעת מחלות עור.
שיבול השועל מכילה ריכוזים גבוהים של בטא קרוטן ועמילן לשמירה על לחות העור והשיער. כמו כן תוכלו למצוא בשיבולת השועל סיבים תזונתיים רבים המסייעים בתחושת שובע. תרכובת הבטא-גלוקן מסייעת בייצור הורמון הנלחם ברעב (כוליציסטוקינין).
האם בריא לאכול שיבולת שועל ללא בישול? התשובה היא כן. שיבולת השועל בטוחה בהחלט למאכל ללא בישול וישנם רבים המוסיפים אותה ליוגורט של הבוקר באופן טבעי ומבלי לבשל אותה. כדאי להשרות אותה במים על מנת לעכל על תהליך העיכול והספיגה של הסיבים התזונתיים בגוף.
מתכון לדייסת שיבולת שועל קרה ללא בישול
רכיבים (4 מנות):
כוס פתיתי שיבולת שועל גסה
כף זרעי פשתן
כף שקדייה (או חמאת אגוזים אחרת)
כוס חלב שקדים ביתי (אפשר להחליף בחלב ביתי אחר או חלב פרה אורגני)
חצי כוס פירות יער קפואים או טריים (אוכמניות/פטל)
כפית תמצית וניל ביתית
כף סירופ מייפל או דבש
קורט מלח
אופן ההכנה:
ערבבו את כל החומרים בקערה ומזגו הכל לארבעה כלי הגשה. כסו את כלי ההגשה והכניסו למקרר לפחות ל- 8 שעות. הוציאו מהמקרר - ובתיאבון.
האם בריא לאכול שיבולת שועל ללא בישול? דייסת שיבולת שועל | איך להעלים עיגולים שחורים מתחת לעיניים? הרב שמשון פוקס: