מתכונים ואוכל
מתכון לאנטיפסטי מושלם!
מצרכים:
1 קישוא או זוקיני
1 גזר
1 בטטה
1 חציל / שומר
1 גמבה אפשר פלפלים בצבעים
2 בצל סגול חתוכים לרבעים
ראש שום מקולף
לתבלינים:
מלח, פלפל, כפית שום גבישי, חצי כפית פלפל צ׳ילי גרוס, כף טריאקי. ולזילוף מעל: כף סילאן.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל200 מעלות טורבו.
חותכים את הירקות לפלחים ורצועות לא עבות. מסדרים בתבנית לא להעמיס!
את התבלינים מערבבים בקערה ושופכים מעל הירקות, מזלפים מעל מעט שמן זית וסילאן ומכניסים לחצי שעה לתנור.
מומלץ אחרי רבע שעה לסובב את התבנית שהירקות יאפו בצורה אחידה.
תוספת מעולה לכל דבר בשר עוף דגים וכו׳.
אפשר גם לאכול כנשנוש בריא
בתיאבון!
מתכון לאנטיפסטי בתנור: איך מכינים מגש אנטיפסטי ירקות בתנור? | הרב מאיר בראל - חרקים במזון: האם יש פירות וירקות שראוי להימנע מאכילתם?