מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה
מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

עסיסי ורך: מתכון לעוף עם תפוחי אדמה ובטטה

שבת המלכה, מעין עולם הבא: הגב' ד. קדוסי מעניקה לנו מתכון שישאיר את כל יושבי שולחן השבת המומים | מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה
גב' ד. קדוסי
הוספת תגובה
מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה
מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה (צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

מתכון לעוף בתנור עסיסי וטעים כמו העוף המסתובב שמוכרים בחנויות...

מצרכים:
6 כרעיים שלמות
2-3 תפוחי אדמה קלופים חתוכים לרבעים
1 בטטה חתוכה לרצועות לא עבות מדי
1/3 כוס שמן זית
1/3 כוס שמן קנולה
2 כפות מים
כף וחצי פפריקה אדומה מרוקאית בשמן 
כף תבלין גריל עוף
כף תבלין שום גבישי
כף מרק עוף (ניתן לוותר)
כף דבש
מלח פלפל כפית מכל אחד 


אופן ההכנה:
מערבבים את התבלינים השמן והמים בקערית. מסדרים בתבנית גדולה עם נייר אפייה את העוף התפוחי אדמה והבטטה.
מעסים את העוף היטב עם התבלינים וגם את התפוחי אדמה. מניחים במקרר להשרייה של שעה לפחות! אפשרי גם למשך כל הלילה. ככל שיותר הטעמים נספגים כך העוף יוצא רך ועסיסי.
מחממים תנור ל-200 מעלות טורבו.
בתחתית התנור מניחים תבנית נוספת ומפזרים בה 2 כפות מלח גס בכל צד (ניתן לוותר על השלב הזה אך הוא תורם מאוד לעסיסיות העוף אדי המלח מתפזרים בתנור ועושים פלאים).
שהתנור חם מכניסים לאפייה את תבנית העוף ברשת מעל תבנית המלח 20 דקות, מורידים ל-180 וממשיכים לעוד 45 דקות. 
מכניסים סכין בעוף אם יוצאים נוזלים והצבע נראה שחום ויפה ניתן להוציא.
בתיאבון!

מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה (צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה  | הרב והשף מאיר בראל - הכשרת כבד: איך מכשירים כבד? האם צריך לחתוך כבד עוף?

להמשך קריאה
מתכון לעוף בתנור עם תפוחי אדמה ובטטה (צילום: גב' ד. קדוסי)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי