דיאטות כושלות? "קמח הקסם" שבדקו החוקרים עשוי לחולל פלאים
(צילום: Dream79/shutterstock)

בריאות

דיאטות כושלות? "קמח הקסם" שבדקו החוקרים עשוי לחולל פלאים

חוקרים ממכון Quadram ביצעו לראשונה מחקר על נפלאות הקמח המיוחד, הגורם לתחושת שובע לאורך זמן ואפילו מפחית משמעותית את רמת הסוכר בדם. אלו הפרטים
תומר כהן
הוספת תגובה
דיאטות כושלות? "קמח הקסם" שבדקו החוקרים עשוי לחולל פלאים
(צילום: Dream79/shutterstock)
אא

לחם הוא אחד ממוצרי המזון האסורים בהחלט במהלך דיאטה. הוא עתיר בקלוריות, סוכרים ופחמימות ומעכב משמעותית את הליך ההרזיה. 

אלא שכעת, טוענים מספר חוקרים ממכון Quadram, מרכז לחקר מזון ובריאות בנוריץ', וקינגס קולג' בלונדון - כי הצליחו לייצר לחם מקמח מיוחד, הגורם לתחושת שובע לאורך זמן - ובכך מסייע להורדה במשקל.  

הטריק הקטן של החוקרים, הוא שימוש בקמח חומוס במקום קמח החיטה הנפוץ, היעיל בהגברת תחושת השובע לאורך זמן - שתרחיק את האדם מאכילת יתר. יחד עם זאת, מדגישים המומחים - כי לא די בהחלפת הקמח, אלא יש להקפיד בנוסף על תזונה נכונה ופעילות גופנית. 

החוקרים הכינו מקמח החומוס לחם ודיווחו כי במסגרת המחקר אכלו קבוצת הנחקרים את הלחם, שנאפה בצורת לחמנייה, עם ריבה בפנים - ובכך חשו תחושת שובע לאורך זמן ממושך. 

המחקר בחן לראשונה את מרכיב החומוס בקמח המיוצר על ידי חברת PuseON Foods - שהקים המכון Quadram. 

 

השוני בין קמח החומוס בו השתמשו החוקרים, לבין קמחים אחרים המכילים חומוס, הוא למעשה בשיטת הטחינה. מדובר בקמח בשם cellular chickpea flour, בעל טחינה חדשנית, המשמרת את מבנה הסיב של הקטנייה. ע"פ המדענים, מדובר בשיטה חדישה היעילה להעשרת קמחים בעלי ערכים תזונתיים. במסגרת המחקר נבדקה ההשפעה על האינסולין, רמת הסוכר בדם וההורמונים האחראים על תחושת השובע. החוקרים אפו 3 סוגי לחמניות שונים: לחמנייה אחת מקמח חיטה לבן, לחמנייה אחת המחליפה 30 גרם מקמח החיטה, בקמח החומוס - ולחמנייה אחת המחליפה 60 גרם מקמח החיטה, בקמח חומוס. 20 אנשים בריאים גויסו לטובת המחקר, בגילאי 18-45. הנבדקים אכלו כל סוג של לחמנייה (בליווי ריבת תותים ללא סוכר וכוס מים) במהלך 3 ימים ולאחר 12 שעות של צום.  

דגימות דם נלקחו מהנבדקים כפעם אחת לפני אכילת הלחמנייה, וכשמונה פעמים ב-4 השעות שלאחר מכן. הנבדקים נשאלו על תחושת הרעב בטרם ולאחר אכילת הלחמנייה המיוחדת, אך לא על הטעם.   

ממצאי המחקר פורסמו ב- -The American Journal of Clinical Nutrition, ומהם עולה כי בגופם של מי שאכלו את הלחמנייה שהכילה קמח חומוס, נמצאו הורמוני שובע בכמות גבוהה משמעותית. המשתתפים עצמם העידו כי חשו תחושת שובע לאחר אכילת הלחם העשוי מקמח חומוס. לדברי החוקרים, המעבר לקמח חומוס עשוי לחולל פלאים ולגרום לתחושת שובע לאורך זמן, "מה שעשוי לעזור להימנע מאכילת יתר". תחושת השובע מהלחם העשוי קמח חומוס היא לא הבונוס היחיד, החוקרים גילו בנוסף, כי רמת הסוכר בדם הופחתה בכ- 40% לאחר אכילה מהקמח המדובר, מה שעשוי להיות בשורה של ממש עבור חולי הסוכרת. החוקרים מתכננים לבצע מחקרים נוספים בעניין על מנת להגיע למסקנות ברורות יותר.  

*הבהרה: אין באמור לעיל לשמש תחליף למידע או ייעוץ רפואי או תזונתי 

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי