מתכונים ואוכל
דגים מרוקאים הכי טעימים
אין שבת בלי דגים! עם חלה של שבת טרייה עונג שבת אמיתי. טיפ שחשוב להדגיש: לא משנה איזה דג תבחרו העיקר שיהיה טרי! יש לכך חשיבות גדולה והבדל בטעם.
למתכון:
6 פילה דג טרי: בורי / לברק / סלמון / דניס / מושט
1 גמבה אדומה גדולה
2 עגבניות אדומות קלופות
ראש שום מפורק לשיניים ללא הקליפה
3 תפוחי אדמה קלופים פרוסים
כוס גרגרי חומוס
חבילת כוסברה
לתבלינים: 2 כפות פפריקה אדומה בשמן- בחירת הפפריקה מאוד חשובה למתכון מוצלח! עדיף את אלה שמוכרים בשווקים או בחנויות תבלינים או של פרג.
כפית כורכום
מלח כפית מלאה
4-5 פלפלים יבשים חריפים רצוי לבחור את הקטנים. אך אפשר גם עבים הם פחות חריפים.
פלפל חריף ירוק
חצי לימון שטוף היטב פרוס לפרוסות
אופן ההכנה:
לשים את הדגים בתבנית לפזר עליהם מלח. משהו כמו כף בסך הכל על כל הדגים. הדגים מאוד אוהבים מלח וזה מוציא גם ריחות לוואי. להשרות אותם חצי שעה עם המלח ולשטוף קלות.
ניקח את הירקות הגמבה, העגבניות, השום, וחצי חבילה מהכוסברה ופלפל חריף ירוק ונטחן בסלייסר לא יותר מדי רק שיהיה חתוך דק. אני טוחנת בכמה נגלות לא הכל בבת אחת שלא יצא טחון מדי.
נערבב בכוס כף פפריקה וחצי כוס שמן ונשפוך לסיר רחב.
נחמם את הסיר עם השמן והפפריקה על הגז ונשפוך את תערובת הירקות שחתכנו לסיר עם השמן נוסיף את הכורכום והמלח, נערבב ונטגן במשך 10 דקות.
נוסיף 3 כוסות מים רותחים ואת הפלפלים היבשים, החומוס, תפוחי האדמה נביא לרתיחה. לאחר מכן יש להנמיך את האש ולבשל 15 דקות. לטעום את הרוטב לבדוק אם לא צריך להוסיף קצת מלח.
נוסיף את הדגים לרוטב, בכוס ניקח שוב כף פפריקה וחצי כוס שמן נערבב היטב ונשפוך על הדגים. נפזר את הכוסברה שנותרה נוסיף לימונים פרוסים ונמשיך לבשל כ-20 דק'.
ניתן לסחוט מעל קצת לימון זה מוסיף, אך לא חייב. ניתן להמיר כף מהפפריקה בפפריקה חריפה בשמן לאוהבי החריף.
זהו! זה מוכן. ולכם רק נשאר להתענג עם חלת השבת!
מתכון לדגים מרוקאים חריפים עם חומוס ותפוחי אדמה בתנור לשבת | מדוע אוכלים דג בשבת?