מתכונים ואוכל
צלי כתף ביין ופטריות
מצרכים:
1.5 קילו נתח בשר צלי כתף טרי שלם
4 פלפל אנגלי
4 עלי דפנה
בצל שלם
גבעול סלרי עם העלים חתוך לחצי.
לרוטב:
2 בצלים פרוסים
2 כפות סוכר חום
2 כפות סילאן
כורכום, מלח, פלפל שחור מרק עוף
4 עלי דפנה
4 פלפל אנגלי.
3/4 כוס יין אדום יבש
חבילת פטריות שימורים שלמות או שמפיניון טריות פרוסות
אופן ההכנה:
נרתיח בסיר גדול את הבשר עם הפלפל האנגלי, עם הבצל ועם עלה דפנה והסלרי. לאחר מכן נוציא את הקצף, ננמיך את האש ונבשל 3 שעות. עד שסכין נכנסת לבשר בקלות.
נשמור את מי הבישול ונשתמש בהם לרוטב בהמשך כציר בקר.
נקרר את הנתח קירור מוחלט רצוי לילה במקרר כך יהיה קל לפרוס אותו. לממהרים אפשר לקרר 3 שעות.
נכין את הרוטב:
נטגן בצל עם כפות שמן להזהבה יפה נוסיף את הסוכר ונמתין שיימס ויתקרמל קצת. נוסיף את התבלינים הסילאן והיין נערבב ונטגן כמה דקות שהאלכוהול יתאדה קצת. נוסיף מהמים של בישול הבשר ששמרנו (הציר) 2 כוסות ועוד כוס מים רגילים ונביא לרתיחה.
אחר כך נמשיך לבשל את הרוטב על אש נמוכה כעשר דקות. נכניס את הבשר והפטריות ונמשיך לבשל עד שהרוטב מצטמצם (כ-20 דקות). אם בחרתם בפטריות טריות נוסיף אותם בשלב טיגון הבצל.
שהבשר מוכן נפזר פטרוזיליה קצוצה. תהנו! מתכון מושלם שקוצר מחמאות בתיאבון!
מתכון צלי כתף בסיר עם פטריות: מתכון צלי כתף 5 פרוס | הרב והשף מאיר בראל - הכשרת כבד: איך מכשירים כבד? האם צריך לחתוך כבד עוף?