מתכונים ואוכל
עוגת לוטוס גבינה מדהימה עם רעיונות לשדרוגים. לצורך הכנת עוגה זו דרושה תבנית בקוטר 26 ס"מ או 12 תבניות אישיות.
מצרכים
לתחתית:
חבילה וחצי ביסקוויטים כ- 350 גרם טחונים גס. פתיבר או לוטוס. לטעמי עדיף לשים ביסקוויטים, כי זה פחות מתוק
ניתן להשתמש ב-2 חבילות ביסקוויטים שמגיעות טחונות (נמצאות במרכולים בטעמים קרמל ווניל).
300 גרם חמאה מומסת
2 כפות ממרח לוטוס
לקרם גבינה:
1 ליטר שמנת מתוקה
500 גרם גבינה לבנה 9%
3/4 כוס סוכר
חצי כוס חלב
2 כפות ממרח לוטוס שחומם מס׳ שניות במיקרו
2 חבילות פודינג וניל
אופן ההכנה:
בקערה מערבבים את הביסקוויטים עם החמאה המומסת, מוסיפים 2 כפות ממרח לוטוס שחומם כ-10 שניות במיקרו ומהדקים לתחתית התבניות האישיות או בתבנית הגדולה.
מקציפים את מצרכי הקרם חוץ מהגבינה לקרם יציב ומקפלים ידנית את הגבינה עם מרית לתוך התערובת של הקרם.
שופכים את הקרם על התחתית ומקפיאים לפחות לשעה. אם נשאר קרם ניתן לשמור אותו לזילוף על העוגה המוכנה.
מוציאים את העוגה מהמקפיא, מחממים את ממרח הלוטוס שנותר בצנצנת (בכלי המתאים לחימום במיקרו) עד להמסה כ-15 שניות.
שופכים את 'רוטב הלוטוס' על העוגה או העוגות האישיות ומקשטים. ניתן להוסיף את העוגות האישיות למשלוחי המנות
ניתן לעשות כעוגת ביסקוויטים: להכין כוס נס קפה עם כף וחצי גדושה של נס קפה, 3/4 כוס מים רותחים ו-1/4 כוס חלב קר. לטבול את הביסקוויטים בקפה ולסדר בתבנית. לערום שכבה על גבי שכבה (שכבה ביסקוויטים ושכבה מעליה קרם וכך הלאה).
וגם באופציה זו ניתן מעל השכבות הגבינה והביסקוויטים לשפוך את הלוטוס המומס. אופציה שנייה: להכין גנאש שוקולד כציפוי (משמנת מתוקה אחת ו-250 גרם שוקולד מריר).
פורים שמח!
מתכון לעוגת לוטוס עם גבינה: מתכון לעוגת לוטוס ללא אפיה | היום: "יום שמסוגל לישועות ולקבלת תפילות"