מתכונים ואוכל
מתכון לשבת עם עשבי תיבול
4-5 יחידות דג שלם דניס / מושט או כל דג טרי אחר
6 שיני שום
חצי חבילה כוסברה
חצי חבילה פטרוזיליה
לימון שלם סחוט
חצי כוס שמן זית
מלח פלפל
צ'ילי גרוס רבע כפית (אפשר לוותר)
ירקות חתוכים: גמבות, פלפלים בצבעים, פרוסות לימון, עגבניות שרי שלמות, בצל סגול פרוס.
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-200 מעלות.
שוטפים היטב את הדגים ומייבשים.
טוחנים את עשבי התיבול והשום בבלנדר / מעבד מזון. מוסיפים לימון סחוט שמן זית ותבלינים. מעסים את הדגים בתערובת.
מסדרים בתבנית ירקות חתוכים מעל את הדגים. פרוסות לימון מעל הדגים.
מפזרים מעל מעט מלח גס ופלפל שחור גרוס. מזלפים מעט שמן זית, מכסים בנייר אפייה ומעל נייר כסף ואופים 20 דקות. מורידים את נייר הכסף ואופים עוד 10 דקות
וזה הכל!
מתכון לדג דניס בתנור מהיר ומעולה עם ירקות ועשבי תיבול | הרב מרדכי לוי - דג בשבת