מתכונים ואוכל
לביבות תפוחי אדמה שילדים נהנים לאוכל - מתכון קל וטעים במיוחד
מצרכים:
6 תפוחי אדמה
2 גבעולי בצל ירוק קצוצים (החלק הירוק)
4 ביצים טרופות
8 כפות קמח
מלח, פלפל, כפית כורכום
חופן פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
נבשל את תפוחי האדמה ללא קליפה בשלמותם במים עד לריכוך.
נמעך לפירה ונמתין עד שהפירה יהיה קר לחלוטין. אפשר להכין ערב לפני ולשמור במקרר.
נוסיף לפירה את שאר המצרכים ונלוש מעט ביד את התערובת לאיחוד.
נטגן במחבת עם שמן חם משני הצדדים להזהבה יפה. נוציא לרשת או נניח על גבי נייר סופג.
כמות השמן במחבת צריכה להיות כך שהלביבות לא ייגעו בתחתית המחבת (מדובר שגובה השמן יכסה לפחות חצי מהקציצה ולא יותר).
במידה שנשארו לכם כמה לביבות - ניתן לחמם על הפלטה בשבת בבוקר והלביבות עדיין נותרות טריות!
בתיאבון
מתכון ללביבות תפוחי אדמה ובצל מטוגנות לילדים | "עשית לי את היום": גיל קפטן מדהים את השף בראל בזמן שהוא מטגן