מתכונים ואוכל
סמבוסק גבינה עיראקי טעים טעים.
מצרכים לבצק:
1 קילו קמח מנופה
2 כפות שמרים יבשים
100 גרם נוטרינה / חמאה
4 כפות סוכר
כף מלח
2.5 כוסות מים פושרים
רבע כוס שמן
סומסום (/ קצח לבחירה)
מצרכים למילוי:
2 גבינה חמד 16% יש לגרד את הגבינה (או גבינת חרמון)
חבילה גבינה צהובה מגורדת
מעט מלח ומעט פלפל
2 ביצים
אופן ההכנה:
לשים את כל מצרכי הבצק בקערה. על מנת לקבל בצק נעים ואלסטי יש ללוש במשך עשר דקות לישה טובה ביד או במיקסר. בסיום יש להניח לשעה התפחה.
פותחים עם מערוך קורצים עיגולים עם קורצן. פותחים כל עיגול עם מערוך מערבבים את מצרכי המילוי ממלאים כף בכל עיגול בצק שפתחנו.
סוגרים היטב לחצי מהדקים בסגירה ולוחצים היטב.
מורחים בביצה ומפזרים שומשום או קצח או שניהם (לבחירתכם).
יש לאפות בתנור על 180 מעלות (תנור שחומם מראש) במשך 20-25 דקות עד הזהבה יפה משני הצדדים.
את המתכון, שמעתי מפיה של סבתא רגי'נה עליה השלום.
בתאבון! בברכה, ד. קדוסי.
מתכון לסמבוסק גבינה עיראקי בתנור | ניפוי קמח הלכה למה מנפים קמח? תולעי קמח כשרות | הרב והשף מאיר בראל