מתכון לעוגת גזר עסיסית ורכה
מצרכים:
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
כוס קמח
1/2 כוס קורנפלור
1 שקית א. אפיה
1/2 כפית סודה לשתייה
1/2 כוס שמן
כוס וחצי גזר מגורר (2 גזרים בערך)
כפית קינמון
100 גרם אגוזי מלך / שוקולד מריר
אופן ההכנה:
מחממים תנור ל-180 מעלות. בקערת המיקסר מקציפים ביצים שלמות וסוכר במהירות גבוהה (במשך 5 דקות).
מנמיכים את המהירות למינימום ומוסיפים שמן, קמח, קורנפלור, סודה לשתייה, אבקת אפייה וקינמון. מערבבים עוד דקה לאיחוד מלא.
את האגוזים / שוקולד והגזר המגורר מוסיפים לבלילה בתנועות קיפול.
מעבירים את הבלילה ל-2 תבניות אינגליש קייק או לתבנית גדולה (24). אופים במשך 40-35 דקות או עד שנועצים את הקיסם בעוגה ויוצא עם פירורים לחים עליו.

מתכון לעוגת גזר בחושה, טעימה ועסיסית: למה מנפים קמח? | הרב והשף מאיר בראל
Video Player is loading.
Current Time 0:00
Duration -:-
Remaining Time --:-
This is a modal window.
The media could not be loaded, either because the server or network failed or because the format is not supported.
Beginning of dialog window. Escape will cancel and close the window.
End of dialog window.
מתכון לעוגת גזר בחושה, טעימה ועסיסית (צילום: ר. דניאל)