מתכון לחמעג'ון עם פיתה טורקי אמיתי בתנור
מתכון לחמעג'ון עם פיתה טורקי אמיתי בתנור (צילום: באדיבות גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

מאפה עם בשר: לחמעג'ון עם טוויסט לא צפוי

אוהבים את השילוב של בשר עם איזה לחם בצד שאפשר 'לנגב' בו? המתכון הזה ללחמעג'ון הוא פשוט, קל וערב לחך | באדיבות גב' ד. קדוסי
גב' ד. קדוסי
הוספת תגובה
מתכון לחמעג'ון עם פיתה טורקי אמיתי בתנור
מתכון לחמעג'ון עם פיתה טורקי אמיתי בתנור (צילום: באדיבות גב' ד. קדוסי)
אא

לחמעג׳ון קבב ברוטב

לקציצות:
חצי קילו בשר טחון
100 גר׳ שומן כבש
בצל קצוץ דק
חופן פטרוזיליה קצוצה
תבלינים: חצי כפית כמון, כפית בהרט, כפית קינמון, כפית תבלין קציצות ראס את חנות, מלח פלפל לפי הטעם.

לרוטב:
בצל קצוץ
4 שני שום כתושות
3 עגבניות קלופות חתוכות
פחית עגבניות חתוכות דק
רסק עגבניות 100 גר׳ (קופסה קטנה)
כף פפריקה מתוקה
כף סוכר
מלח פלפל

לבצק:
חצי קילו קמח
כף שמרים
כף סוכר
1.5-2 כוס מים
חצי כף מלח
רבע כוס שמן

אופן ההכנה:
נתחיל בהכנת הבצק, נערבב בקערה את המצרכים לפי סדר הופעתם, נלוש היטב כ- 8 דקות. נכסה ונתפיח עד להכפלת הנפח.

בינתיים נכין את עיסת הקציצות נערבב ונאחד את המצרכים ונניח בצד. ונעבור להכנת הרוטב: נטגן בצל להזהבה נוסיף את העגבניות השום והתבלינים ונוסיף 2 כוסות מים רותחים.

אחרי רתיחה נבשל כרבע שעה את הרוטב.

בינתיים נכין מעיסת הקציצות, קציצות קבב קטנות ונטגן במחבת עם שמן בגובה חצי ס״מ משני הצדדים ונוציא לנייר סופג. נכניס את הקציצות לרוטב ונבשל על אש נמוכה 15 דק׳.

אם המים מצטמצמים מדי ניתן להוסיף חצי כוס עד כוס מים רותחים. נוריד מהאש את הסיר ונצנן מעט (10 דק׳).

בינתיים ניקח את הבצק, נכווץ אותו ובכך האוויר שבו יצא, נרדד את הבצק לגודל הסיר שבישלנו את הקציצות. צריך להשתמש בסיר שניתן להכניס לתנור (יש להשתמש בסיר שטוח ורחב).

נלביש את הבצק על הסיר, נחתוך בקצוות כדי שיהיה אסתטי. נכניס את הסיר לתנור חם 180 מעלות עד שמתקבל צבע יפה כ-20 דק׳. מומלץ להגיש חם כמה שיותר סמוך לאפייה, לחתוך ליד האורחים ולקצור מחמאות!

המתכון לא קשה רק צריך להיצמד להוראות. מומלץ להגשה: טחינה וסלט סלסה עגבניות.

מתכון לחמעג'ון עם פיתה טורקי אמיתי בתנור (צילום: באדיבות גב' ד. קדוסי)מתכון לחמעג'ון עם פיתה טורקי אמיתי בתנור (צילום: באדיבות גב' ד. קדוסי)

מתכון לחמעג'ון עם פיתה טורקי אמיתי בתנור | איפה כתוב שאסור לאכול בשר וחלב?

להמשך קריאה
מתכון לחמעג'ון עם פיתה טורקי אמיתי בתנור (צילום: באדיבות גב' ד. קדוסי)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי