בריאות
ידוע כי צריכה קבועה של מזון מטוגן היא מזיקה ואיננה בריאה. אכילת מטוגנים רבים ומזון מתועש, עלולה לגרום לבעיות בריאות רבות כגון: שבץ מוחי, התקפי לב ואי ספיקה של הלב, חסימת עורקים ועוד. אם זה לא מספיק משכנע להימנע כמה שניתן מאכילת מזון מטוגן, המחקר החדש יפתיע אתכם ובטוח יגרום לכולנו לחשוב שנית לפני שאנחנו מנשנשים צ'יפס להנאתנו. המחקר התבצע על ידי צוות חוקרים מהאנגג'ואו, סין - ומצא קשר בין אכילת מטוגנים לסיכון לפתח דכאון וחרדות. במחקר השתתפו כ- 140,728 בני אדם, ובמסגרתו מצאו החוקרים כי אכילת מזון מטוגן, בייחוד תפוח אדמה, עלול להגביר את הסיכון לפתח דכאון בכ- 7% וחרדה בכ- 12%. על פי השערות של מדענים, הגורם לכך הוא ככל הנראה כימיקל הנוצר בעת הטיגון בשם אקרילאמיד. חשיפה מרובה לכימיקל עלולה לגרום לבעיות התנהגותיות בעלות תסמיני דכאון ולתחושות של חרדה.
במהלך המחקר בחנו החוקרים את דג הזברה, הידוע בשחייה בלהקות עם דגים מאותו המין, כאשר לאחר חשיפה מרובה לכימיקל האקרילאמיד, הדגים נראו מתבצרים באזורים חשוכים במיכל ומתבודדים - דבר אשר מעיד על רמה גבוהה יותר של חרדה. לצד זאת, מדגישים החוקרים כי אין צורך להפסיק לחלוטין עם אכילת מזון מטוגן, אך בהחלט מומלץ להפחית בו כמה שניתן.
חוקרים ומומחים נוספים, כדוגמת ד"ר דיוויד כץ, מומחה לרפואת אורח חיים, סבורים קצת אחרת וטוענים כי דווקא דכאון וחרדה הם אשר מובילים את הסובל מהם לאכול מזון טעים ומנחם כמו מזון מטוגן. "המרכיב האנושי של המחקר הזה עשוי להצביע בדיוק על מה שהוא מתיימר: שצריכה גבוהה יותר של מזון מטוגן מגבירה את הסיכון לחרדה/דיכאון", סיפר כץ לרשת CNN. "עם זאת, המסלול הסיבתי יכול ללכת בדרך אחרת באותה מידה: אנשים עם חרדה/דיכאון פונים ל'מזון מנחם' בתדירות גוברת עבור מראית עין של הקלה כלשהי."