מתכונים ואוכל
בורקס בשר ברוטב פטריות
מצרכים:
חבילת בצק עלים שהופשרה במקרר למשך הלילה
חצי קילו בשר טחון
50 גרם שומן כבש
בצל גדול קצוץ
תבלינים: מלח, פלפל, חצי כפית כורכום, כפית אבקת מרק עוף וחצי כפית תבלין קציצות.
לרוטב:
2 חבילות פטריות טריות - רצוי משני סוגים (שמתי שמפניון ופורטובלו).
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום קצוצות
כף קמח + חצי כוס מים רותחים (לערבב את שניהם יחד)
כוס מים רותחים
מלח, פלפל, כף אבקת מרק פטריות או מרק עוף וחצי כפית כורכום
אופן ההכנה של המילוי:
מטגנים בצל להזהבה יפה, מוסיפים את הבשר (לפורר אותו לתוך הסיר) ומטגנים עד שמשנה את צבעו. מוסיפים לסיר את התבלינים וממשיכים בטיגון קל כמה דקות נוספות. מכבים ומשאירים בצד לצינון.
מרכיבים את הבורקס:
מחלקים את הבצק ל-2, מכל חלק תצא רולדה אחת. שמים את המילוי בקצה הבצק לאורכו ומגלגלים לרולדה. מניחים על גבי תבנית עם נייר אפייה. אחרי כן מברישים בביצה טרופה ומפזרים מעל שומשום. על הצק הממולא (לפני האפייה) חורצים חריצים לרוחבה של הרולדה עם סכין, יש לחתוך במרווחים, החריצים מסייעים בחתיכה לפרוסות. מכניסים לתנור שחומם מראש ל 180 מעלות טורבו ל-30 דקות.
לרוטב:
מטגנים בצל להזהבה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עוד כמה דקות. מוסיפים את התבלינים ואת המים הרותחים ומביאים לרתיחה נוספת. מוסיפים את הקמח עם המים רותחים אחרי שערבבנו היטב שלא יהיו גושים, ממשיכים לבשל עד להסמכת הרוטב כ-15 דקות על אש נמוכה. מגישים את הבורקס ומוזגים עליו מהרוטב ונהנים.
בורקס בשר מתכון: מתכון לבורקס בשר עם פטריות | איפה כתוב שאסור לאכול בשר וחלב?