פלפלים ממולאים בשר ואורז: מתכון לפלפלים ממולאים בבשר ואורז
פלפלים ממולאים בשר ואורז: מתכון לפלפלים ממולאים בבשר ואורז (צילום: tomertu/shutterstock)

מתכונים ואוכל

וכל הבית בריח של פעם: סיר של ממולאים

סיר של פלפלים ממולאים בבשר ואורז, במעטפת של רוטב עגבניות סמיך. גב' ד. קדוסי צועדת איתנו כמה עשורים אחורה הישר לבית אימא, לאוכל הפשוט והמנחם
גב' ד. קדוסי
הוספת תגובה
פלפלים ממולאים בשר ואורז: מתכון לפלפלים ממולאים בבשר ואורז
פלפלים ממולאים בשר ואורז: מתכון לפלפלים ממולאים בבשר ואורז (צילום: tomertu/shutterstock)
אא

פלפלים ממולאים |  ד. קדוסי
אין כמו סיר ממולאים חם ומנחם עם ריח של בית שנחרט בזיכרוננו. אומנם ההכנה נראית קצת מורכבת אבל אם תעבדו לפי שלבי המתכון תיווכחו לדעת שזה לא מסובך.

מצרכים:

12-10 יחידות פלפלים אדומים מתוקים (אפשר לשלב עוד צבעים, וכן גם לשלב קישואים ולמלא אותם)
בצל שלם קצוץ
חצי קילו בשר טחון
1.5 כוס אורז עגול או בסמטי (אני משתמשת בעגול, כי אצלי אוהבים את האורז במרקם יותר רך ודביק)
תבלינים: כף בהרט, כפית קימון, כפית מלח, פלפל שחור 
כף רסק עגבניות, שמיר קצוץ (לא חובה אבל מוסיף המון טעם) 

לרוטב:
רבע כוס שמן
6 יחידות עגבניות מגורדות
8 שיני שום קצוצות 
קופסה מחית עגבניות מרוסקות
כף גדושה פפריקה מתוקה מעורבבת ברבע כוס שמן
כף סוכר
מלח פלפל לפי הטעם
3-2 כוסות מים רותחים
3-2 ענפים של שמיר 
לקראת סוף הבישול שופכים רסק קטן שמעורבב עם רבע כוס מים רותחים ובתנועות מעגליות מוזגים על הפלפלים.

אופן ההכנה:
נתחיל עם המילוי: מבשלים את האורז בסיר חצי בישול עם שתי כוסות מים רותחים וכפית מלח. במשך 10 דקות מבשלים ומניחים בצד.
מטגנים בסיר רחב בצל עד להזהבה יפה, מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שמשנה את צבעו ומפוררים עם מזלג. מוסיפים את התבלינים וממשיכים לטגן עוד מספר דקות. מוסיפים את האורז המבושל, הרסק, השמיר הקצוץ - מערבבים ומטגנים עוד כמה דקות ומניחים שיתקרר מעט.

בינתיים מכינים את הרוטב: שופכים לסיר רחב רבע כוס שמן, מחכים שיתחמם מעט מוסיפים את העגבניות, השום, העגבניות המרוסקות ומטגנים במשך מספר דקות. מוסיפים כף פפריקה מעורבבת עם רבע כוס שמן ומערבבים. מוסיפים מלח, פלפל וסוכר, מוסיפים את המים הרותחים והשמיר ומביאים לרתיחה. מעבירים לאש נמוכה ובינתיים מכינים את הפלפלים. חותכים לכל פלפל את ״הראש״.

מנקים את התוכן של הפלפל מגרעינים. ממלאים כל פלפל כמעט עד הסוף במילוי שהכנו. סוגרים עם המכסה, הראש של הפלפל, ומכניסים לרוטב החם. במידת הצורך מוסיפים עוד מים רותחים שיגיעו קצת יותר מחצי גובה הפלפלים. מבשלים על אש נמוכה כשעה בסיר מכוסה.

אם נשאר מילוי ניתן לפזר אותו בסיר, כך הרוטב יהיה סמיך ונשתמש בכל המילוי. לקראת סוף הבישול להוסיף את הרסק והמים הרותחים. משום שלאורז יש נטייה "לשתות" את המים צריך לבדוק אם יש צורך במים נוספים. 

* חשוב להדגיש: "הראש" של הפלפל צריך לעבור בדיקת הכשרה לפני שהוא מונח על גבי הפלפל במהלך הבישול (מחשש תולעים). 

בתיאבון!

פלפלים ממולאים בשר ואורז (צילום: גב' ד. קדוסי) מתכון לפלפלים ממולאים בבשר ואורז (צילום: גב' ד. קדוסי)

פלפלים ממולאים בבשר ואורז - גב' ד. קדוסי:  

להמשך קריאה
פלפלים ממולאים בשר ואורז: מתכון לפלפלים ממולאים בבשר ואורז (צילום: tomertu/shutterstock)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי