מתכונים ואוכל
מוקפץ צמחוני עם ספגטי | ד. קדוסי
מצרכים:
חבילת ספגטי
בצל חתוך לרצועות
גמבה חתוכה לרצועות
פלפל צהוב חתוך לרצועות
שני גזרים חתוכים לרצועות דקות ״גפרורים״
שני שיני שום קצוצות
רבע כרוב חתוך
חבילת פטריות חתוכות
ניתן להוסיף ירקות נוספים לפי טעמכם האישי: ברוקולי, זוקיני וכו'
לתבלינים: שלוש כפות סויה, שלוש כפות טריאקי, שלוש כפות צ׳ילי מתוק, כף סילאן, מלח, פלפל, אפשר להוסיף כף שמן שומשום ומעט ג'ינג'ר טרי מגורד.
אופן ההכנה:
נתחיל בבישול הספגטי לפי הוראות הכנה על השקית. נשטוף נסנן ונניח בצד. במחבת ווק להקפצה או מחבת רחבה נשים 4-3 כפות שמן נתחיל עם הבצל נטגן כמה דקות ובכל פעם נוסיף ירק אחר מהקשה לרך ונטגן עד שיתרככו קצת נוסיף את השום הספגטי המבושל והרטבים, נקפיץ עוד כמה דקות לאיחוד, נתקן תיבול ונגיש חם.
להגשה: לפזר שומשום או בצל ירוק קצוץ.
בתיאבון!
הרב מאיר בראל: האם צריך לברור אורז?