מתכונים ואוכל
עוגת גבינה עם ביסקוויטים | ד. קדוסי
כמה שנשקיע בעוגות ומאפים תמיד בסוף הקטנטנים יעדיפו עוגת ביסקוויטים. טעימה בייחוד בחודשי הקיץ החמים. אפשר להכין עם הילדים ועל הדרך ליהנות מתעסוקה בחופש הגדול!
למצרכים:
לשכבת הביסקווטים:
400 גרם ביסקוויטים (בערך שתי וחצי חבילות)
לטבילת הביסקוויטים
נשים בקערה: כף נס קפה נמס, כוס מים רותחים, וחצי כוס חלב קר ונערבב (יש לשים לב שהתערובת לא חמה, אם כן עלינו לצנן מעט לטמפרטורת החדר).
למילוי:
שתי שמנת מתוקה להקצפה 38%
גבינה לבנה 500 גרם 5%
ארבע כפות סוכר
גרידת לימון מחצי לימון
חבילת פודינג וניל
1/2 כוס חלב
לציפוי - גנאש שוקולד:
חצי כוס שמנת מתוקה
100 גרם שוקולד מריר
לקישוט:
חצי חבילה שוקולד לבן מומס בשקית זילוף
אופן ההכנה:
נטבול את הביסקוויטים בנס קפה עם החלב ומים החמים שהכנו, ונשים בתחתית התבנית (מומלץ תבנית מרובעת בגודל בינוני).
נקציף את מצרכי המילוי: השמנת המתוקה, החלב, הפודינג והסוכר לקצף יציב. חובה לשים לב שלא מקצפים יתר על המידה. לבסוף נכבה את המיקסר ובתנועות קיפול נחדיר את הגבינה הלבנה לתערובת, וגם את גרידת הלימון.
נשפוך 1/3 מהקרם על הביסקוויטים ונשטח. נטבול שוב את הביסקוויטים ומעל שכבת הגבינה נסדר אותם כשכבה. נחזור על הפעולה עוד פעמיים נוספות ונסיים כשיש למעלה קרם. נכניס להקפאה של שעה לכל הפחות, ונכין את הציפוי בזמן הזה.
נמיס במיקרוגל את השוקולד והשמנת המתוקה לדקה בערך (עדיף לעשות בפולסים). נערבב היטב, אם יש גושים צריך להחזיר לעוד 30 שניות. לערבב עד שתערובת חלקה. נשפוך את הגנאש על מרכז העוגה ונחליק אותה על גבי הקרם.
לקישוט: נכניס 50 גרם שוקולד לבן לשקית זילוף אותה נכניס לתוך כוס מים רותחים ונשהה אותה שם כמה דקות עד שתימס. נזלף פסים לרוחב העוגה, ניקח קיסם ונמשוך קוים לאורך העוגה ליצירת הקישוט.
תכינו ותהנו!
למה מנפים קמח? | הרב והשף מאיר בראל: