מתכונים ואוכל
מתכון לבטטה מושלמת
מצרכים:
ארבע בטטות עדיף גודל קטן בינוני שצבען ורדרד, ולא הענקיות בצבע כתום.
ארבע כפות שמן זית
כפית וחצי מלח גס
כפית פלפל שחור גרוס
כפית צ׳ילי גרוס
כפית שום גבישי
מעט רוזמרין מיובש
שתי כפות סילאן
אופן ההכנה:
נחמם תנור ל-200 מעלות טורבו. תחילה נשטוף את הבטטות ונקרצף אותן היטב עם סקוצ׳. אין צורך להסיר את הקליפה יש בה גם ערכים תזונתיים. נחתוך את הבטטות לחצאים. אם הן גדולות מדי נחתוך גם לרבעים.
נפזר בתבנית עם נייר אפייה חצי מכמות שמן הזית, חצי מכמות התבלינים, ועליהם נניח את הבטטות - כך שהקליפה תפנה כלפינו (מעלה). מעל הבטטות נפזר את כמות התבלינים והשמן שנותרו, גם את הסילאן. נאפה חצי שעה בתנור. אחרי חצי שעה נהפוך ונאפה לעוד 15-20 דקות עד להזהבה יפה.
כמה פשוט ככה טעים!
הרב מאיר בראל: חרקים במזון: האם יש פירות וירקות שראוי להימנע מאכילתם?