מתכונים ואוכל
כמה טיפים חשובים לפני שמתחילים:
1. חשוב להשתמש בפילה עוף ולא בחזה עוף רגיל הוא מאוד רך ועסיסי ולא מתייבש.
2. חשוב הוא להשרות את חזה העוף עם התבלינים לפחות חצי שעה לספיגת טעמים ולריכוך.
3. ברגע שמוציאים מהאש את חזה העוף יש להכניס לסיר או תבנית ולכסות במכסה, כך מובטח שהחזה לא יתייבש.
למתכון:
500-700 גרם פילה עוף
שלוש כפות שמן זית
כפית מלח
כפית גריל עוף
כפית פפריקה מתוקה
כפית תבלין שווארמה ופרגיות או על האש.
כפית כמון
כפית שום גבישי
אופן ההכנה:
לערבב את הפילה עם התבלינים ולהשרות חצי שעה. במחבת פסים לשים מעט שמן ולחמם. כשהמחבת חמה מאוד להניח את פילה העוף ומיד להנמיך את האש לאש נמוכה. העוף מוכן מאוד מהר, לוקח שתי דקות במקסימום עד שצריך ולהפוך לצד השני. אם החזה נדבק - סימן שעדיין לא מוכן.
אם הצבע השתנה, רואים את הפסים והצבע יפה - ניתן להוציא. להכניס לסיר עם מכסה עד להגשה. מומלץ להכין סלט ירקות ליד ויש לכם ארוחה עשירה בחלבון.
הרב יהודה סעדיה: איפה כתוב שאסור לאכול בשר וחלב?