מתכונים ואוכל
למתכון:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
כפית מלח
כף ערק או ברנדי
800 מ״ל מים פושרים
מערבבים את כל החומרים יחד במיקסר וו גיטרה או ביד
משמנים את הבצק ומתפיחים שעה
מחממים שמן ל-160 מעלות
בידיים רטובות מושכים חתיכת בצק כמו כדור פינג פונג וביד השנייה מנתקים. הבצק דביק ונוזלי וכך אמור להיות! מותחים את הבצק עד שנוצר חור ומניחים בשמן בעדינות
דקה מכל צד ומוציאים לנייר סופג
טובלים בסוכר או אבקת סוכר או דבש
הערה למתכון: למי שאין מד חום יש להכניס קיסם עץ ארוך לשמן לבדיקה שהוא מספיק חם, אם מופיעים בועות סביב המקל זה הזמן להתחיל לטגן. טמפרטורת השמן מאוד חשובה שמן חם מדי ישרוף את הספינג ובפנים ישאר בצקי, שמן לא חם יגרום לספינג להישאר בהיר ולספוג הרבה שמן.
מהות חג הפסח - הרב עמיהוד סולומון: