מתכון לספינג' מרוקאי אסלי: מתכון לספינג' עם ערק
(צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

מתכון לספינג' אותנטי

ספינג', חלק מהמסורת המרוקאית שעוברת מדור לדור: בכל מימונה, חינה או סעודת מצווה הוא מככב על השולחנות. הגב' ד. קדוסי מפנקת אותנו מתכון שלוקח אותנו לבית סבתא
גב' ד. קדוסי
הוספת תגובה
מתכון לספינג' מרוקאי אסלי: מתכון לספינג' עם ערק
(צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

למתכון:
1 קילו קמח
2 כפות שמרים
חצי כוס סוכר
כפית מלח
כף ערק או ברנדי
800 מ״ל מים פושרים
מערבבים את כל החומרים יחד במיקסר וו גיטרה או ביד
משמנים את הבצק ומתפיחים שעה
מחממים שמן ל-160 מעלות 
בידיים רטובות מושכים חתיכת בצק כמו כדור פינג פונג וביד השנייה מנתקים. הבצק דביק ונוזלי וכך אמור להיות! מותחים את הבצק עד שנוצר חור ומניחים בשמן בעדינות
דקה מכל צד ומוציאים  לנייר סופג
טובלים בסוכר או אבקת סוכר או דבש

הערה למתכון: למי שאין מד חום יש להכניס קיסם עץ ארוך לשמן לבדיקה שהוא מספיק חם, אם מופיעים בועות סביב המקל זה הזמן להתחיל לטגן. טמפרטורת השמן מאוד חשובה שמן חם מדי ישרוף את הספינג ובפנים ישאר בצקי, שמן לא חם יגרום לספינג להישאר בהיר ולספוג הרבה שמן.

(צילום: גב' ד. קדוסי)(צילום: גב' ד. קדוסי)

מהות חג הפסח - הרב עמיהוד סולומון: 

להמשך קריאה
(צילום: גב' ד. קדוסי)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי