מתכונים ואוכל
סלמון ברוטב מיונז שום שמיר
למתכון:
נתח סלמון מפולט בלי עור במשקל 800-600 גרם
רצוי טרי! אין לתאר את ההבדל בטעם.
4 כפות מיונז
חופן שמיר טרי קצוץ
4 שיני שום קצוצות
מיץ מחצי לימון
כפית חרדל
2 כפות שמן זית
מלח פלפל שחור גרוס לפי הטעם
כף סילאן
אופן ההכנה:
נשרה את נתח הדג בלימון סחוט טרי ומלח לחצי שעה
אם משתמשים בדג טרי אפשר לדלג על השלב הזה.
נחמם תנור ל-200 מעלות
נשטוף את הדג ונייבש.
נערבב את מצרכי הרוטב, נשים את הסלמון בתבנית פיירקס חסינת חום, נשפוך את הרוטב ונכניס לאפייה 30 דקות לא מכוסה.
מומלץ להגיש עם סלט ירקות / פירה / שעועית ירוקה
אלפי דגים נפלטים בהמוניהם אל החוף – מה גורם לתופעה המסתורית?