מתכונים ואוכל
דייסת אורז עם חלב מתוקה ומנחמת טעימה במיוחד
מצרכים:
כוס אורז עגול שטוף ומסונן
כוס וחצי חלב
3 כוסות מים רותחים
1 סוכר וניל
3 כפות סוכר
קורט מלח
30 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז עם מים רותחים וקורט מלח עם מכסה פתוח עד שהמים נספגים אבל לא לגמרי כ15 דקות.לערבב מדי פעם. מוסיפים כוס וחצי חלב וממשיכים לבשל עוד רבע שעה עשרים דק תוך כדי ערבוב .עד שהנוזלים נספגים והאורז רך . לא עוזבים את הסיר, צריך להשגיח ולערבב מדי פעם. אם האורז עדיין לא רך והמים נספגים יש להוסיף עוד חצי כוס חלב. מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומערבבים היטב. מכבים את האש מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לגמרי. מגישים עם קינמון. תהנו!
ניתן להכין גם בגרסא המלוחה כמנהג העדה העיראקית , פשוט להשמיט את הסוכרים במתכון ונוסיף כף מלח. ואז נקבל מאכל שנקרא ריז בחליב (אורז בחלב) טעים מאוד גם כך.
איך לברור אורז? האם צריך לברור אורז? | השף והרב מאיר בראל