מתכון אורז דייסה: מתכון לדייסת אורז
(צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

לבוקר חמים או לערב קיצי: דייסת אורז מתוקה מנחמת 

מאכל עממי שנוכח כמעט בכל בית - בבקרים של חורף, ובערבים של קיץ כמנה קלילה ופשוטה להכנה. הגב' ד. קדוסי משגרת אלינו מתכון שמתאים לכל ימות השנה 
גב' ד. קדוסי
הוספת תגובה
מתכון אורז דייסה: מתכון לדייסת אורז
(צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

דייסת אורז עם חלב מתוקה ומנחמת טעימה במיוחד 

מצרכים:
כוס אורז עגול שטוף ומסונן
כוס וחצי חלב
3 כוסות מים רותחים
1 סוכר וניל
3 כפות סוכר
קורט מלח
30 גרם חמאה
אופן ההכנה:
מבשלים את האורז עם מים רותחים וקורט מלח עם מכסה פתוח עד שהמים נספגים אבל לא לגמרי כ15 דקות.לערבב מדי פעם. מוסיפים כוס וחצי חלב וממשיכים לבשל עוד רבע שעה עשרים דק תוך כדי ערבוב .עד שהנוזלים נספגים והאורז רך . לא עוזבים את הסיר, צריך להשגיח ולערבב מדי פעם. אם האורז עדיין לא רך והמים נספגים יש להוסיף עוד חצי כוס חלב. מוסיפים סוכר וסוכר וניל ומערבבים היטב. מכבים את האש מוסיפים חמאה ומערבבים עד שהיא נטמעת לגמרי. מגישים עם קינמון. תהנו!

ניתן להכין גם בגרסא המלוחה כמנהג העדה העיראקית , פשוט להשמיט את הסוכרים במתכון ונוסיף כף מלח. ואז נקבל מאכל שנקרא ריז בחליב (אורז בחלב) טעים מאוד גם כך.

(צילום: גב' ד. קדוסי)(צילום: גב' ד. קדוסי)

איך לברור אורז? האם צריך לברור אורז? | השף והרב מאיר בראל

להמשך קריאה
(צילום: גב' ד. קדוסי)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי