מתכון לתפוח אדמה מוקרם עם פטריות: מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים בשמנת
(צילום: גב' ד. קדוסי)

מתכונים ואוכל

המעדן שלכם לתשעת הימים - תפוח אדמה מוקרם

מעל גבינה צהובה ניתכת וקריספית ומתחת תפוחי אדמה ברוטב שמנת פטריות משובח. הגב' ד. קדוסי חולקת איתנו מתכון שחייב להיות נוכח בכל ארוחה חלבית 
גב' ד. קדוסי
הוספת תגובה
מתכון לתפוח אדמה מוקרם עם פטריות: מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים בשמנת
(צילום: גב' ד. קדוסי)
אא

מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים ומושלמים

מרכיבים:
שמונה תפוחי אדמה בינוניים גדולים (אפשר לשלב בטטה אחת) מקולפים ומבושלים חצי בישול.
4-3 ביצים קשות שבישלנו קודם.
30 גרם חמאה
שתי שמנת מתוקה
סלסילת פטריות טריות שמפיניון או פורטובלו אפשר גם לשלב.
250 גרם גבינה צהובה מגורדת/ מוצרלה
מלח, פלפל, 4 שיני שום קצוצות, חצי כפית אגוז מוסקט, מעט רוזמרין מיובש

אופן ההכנה:
נרתיח את תפוחי האדמה המקולפים בסיר כחצי שעה חצי בישול, ונצנן.
נבשל ביצים עד שיהיו קשות ונשים בצד שיתקררו. נכין את הרוטב: במחבת חמה נמיס 30 גרם חמאה, נטגן את השום דקה להיזהר לא לשרוף. נוסיף את הפטריות ונטגן מעט.
נוסיף את השמנת והתבלינים ונביא לרתיחה. על אש נמוכה נבשל מעט להסמכה כעשר דקות. נפרוס את תפוחי האדמה והביצים ונשים בתבנית עם נייר אפייה נפזר מעט מעל מלח ופלפל. נשפוך את הרוטב ומעל נפזר את הגבינה.
נאפה בחום בינוני 180 מעלות כחצי שעה עד הזהבה יפה.

אפשר לפזר גבינת פרמז׳ן בהגשה או באפייה יוצא מדהים!
בתיאבון!

(צילום: גב' ד. קדוסי)(צילום: גב' ד. קדוסי)

לא תאמינו איזו סכנה יש באוכל הבסיסי שלכם אם לא תשמרו אותו כמו שצריך

להמשך קריאה
(צילום: גב' ד. קדוסי)
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי