מתכונים ואוכל
מתכון לתפוחי אדמה מוקרמים ומושלמים
מרכיבים:
שמונה תפוחי אדמה בינוניים גדולים (אפשר לשלב בטטה אחת) מקולפים ומבושלים חצי בישול.
4-3 ביצים קשות שבישלנו קודם.
30 גרם חמאה
שתי שמנת מתוקה
סלסילת פטריות טריות שמפיניון או פורטובלו אפשר גם לשלב.
250 גרם גבינה צהובה מגורדת/ מוצרלה
מלח, פלפל, 4 שיני שום קצוצות, חצי כפית אגוז מוסקט, מעט רוזמרין מיובש
אופן ההכנה:
נרתיח את תפוחי האדמה המקולפים בסיר כחצי שעה חצי בישול, ונצנן.
נבשל ביצים עד שיהיו קשות ונשים בצד שיתקררו. נכין את הרוטב: במחבת חמה נמיס 30 גרם חמאה, נטגן את השום דקה להיזהר לא לשרוף. נוסיף את הפטריות ונטגן מעט.
נוסיף את השמנת והתבלינים ונביא לרתיחה. על אש נמוכה נבשל מעט להסמכה כעשר דקות. נפרוס את תפוחי האדמה והביצים ונשים בתבנית עם נייר אפייה נפזר מעט מעל מלח ופלפל. נשפוך את הרוטב ומעל נפזר את הגבינה.
נאפה בחום בינוני 180 מעלות כחצי שעה עד הזהבה יפה.
אפשר לפזר גבינת פרמז׳ן בהגשה או באפייה יוצא מדהים!
בתיאבון!
לא תאמינו איזו סכנה יש באוכל הבסיסי שלכם אם לא תשמרו אותו כמו שצריך