בריאות
אוכל מטוגן הוא מיד מנחם, ובוודאי כאשר מדובר בפלחי תפוחי האדמה האהובים והשמנוניים, שכולם אוהבים לטבול בקטשופ ולנשנש בלי סוף. השילוב המוצלח של השמן עם המלח גורם לנו להתמכר, ואפילו הוקדש יום מיוחד למאכל הבינלאומי - יום הצ'יפס!
על מנת להפחית נזקים כמה שיותר ולהימנע מעודף קלוריות, מומלץ להפחית כמה שניתן את כמות השמן, ואפילו לאפות את הצ'יפס בתנור הבייתי שלכם, באופן שכל פרוסות תפוחי האדמה יהיו טבולות ומעורבבות בשמן זית בכמות סבירה ומעט מלח. אם בכל זאת מתחשק לכם לטגן את הצ'יפס בשמן עמוק, מומלץ לבחור בתפוחי אדמה מובחרים ולחתוך בבית, ולא בצ'יפס מוכן בשקיות.
הבעיה בצ'יפס קנוי בשקיות קפואות:
הצ'יפס המוכן שארוז בשקיות ונמצא בכל מקרר בסופר, כבר מכיל לכתחילה שמן ומלח, ולכן אם מטגנים אותו בבית, אנחנו מוסיפים לנו כמות נוספת של שמן. מעבר לכך, הבעיה האמיתית היא שגכם הכנה של צ'יפס בתנור, לא תמנע את הנזק, מכיוון שלא פעם מכינים אותו באמצעות שמן דקלים, שמן צמחי זול יותר המוגדר כשומן רווי. במפעלים התעשייתיים מעדיפים את שמן הדקלים מפני שהוא עמיד בטמפרטורות גבוהות וזול יותר להשתמש בו.
למרות שמדובר בשמן צמחי נטול כולסטרול, כדאי לדעת כי צריכת מופרזת של שומן רווי עלולה להגביר את הסיכון לחלות במחלות לב וכלי דם. לא אחת מצוין על אריזת הצ'יפס כי המוצר מכיל שמן דקלים ועוד רכיבים תעשייתיים כמו מייצבים למיניהם ודקסטרוזה, שעדיף להימנע מלצרוך.
הרמב"ם מזהיר: לא לאכול את המאכלים האלו לעולם