מתכונים ואוכל
סלמון בעשבי תיבול | ד. קדוסי
פלטת פילה סלמון ללא עור ועצמות
6 כפות שמן זית
כף חרדל
חצי חבילה פטרוזיליה קצוצה
חצי חבילה כוסברה קצוצה
חצי לימון קצוץ בלי הקליפה
חצי לימון סחוט
5-6 שיני שום קצוצות
כפית מלח
פלפל שחור גרוס חצי כפית
אופן ההכנה:
משרים את הסלמון במלח (בערך כף מפזרים על הדג) ולימון סחוט חצי שעה שוטפים ומייבשים.
לאחר מכן מערבבים את מצרכי הרוטב , מניחים את הדג בתבנית גדולה עם נייר אפייה ושופכים את הרוטב על הדג.
משאירים את הדג במקרר עם הרוטב כשעה לספיגת טעמים (מומלץ.. לממהרים ניתן לדלג).
*ניתן לפזר בתבנית ירקות נוספים גמבה, פלפלים בצבעים, עגבניות שרי וכו לפי טעמכם האישי.
מחממים תנור ל 190 מעלות ואופים 25 דקות. לא מכוסה.
מרן הראשל"צ הרב יצחק יוסף נגד רבני הרדיו ותוכניות השו"ת: "איך אתה פוסק?"