למה אסור לכם לישון בשעה מאוחרת? המחקר שהדהים אותנו
צילום: pixabay

בריאות

למה אסור לכם לישון בשעה מאוחרת? המחקר הזה הדהים אותנו

מחקר חדש קובע מדוע אסור לישון בשעה מאוחרת, ומהם הנזקים שזה מסב לכם. אל תגידו שלא אמרנו

מנחם גלזר
הוספת תגובה
למה אסור לכם לישון בשעה מאוחרת? המחקר שהדהים אותנו
צילום: pixabay
אא

לשינה יש תפקיד חיוני בשמירה על הבריאות והרווחה הכללית.

מחקר שנערך באוניברסיטת קיימברידג' שבאנגליה, מצא כמה סיבות לשאלה מדוע לא כדאי להרגיל את הגוף שלנו לישון בשעות מאוחרות, ובטח לא כאשר זה קורה בכל יום.

שיבושים בלוח הזמנים של השינה

שינה בשעה מאוחרת יכולה להוביל ללוח זמנים לא סדיר של שינה, מה שמקשה על הגוף שלך לבסס מחזור שינה-ערות טבעי. זה יכול לתרום לקשיי הירדמות גם בלילות שלאחר מכן, ומשם ועד לשינה חטופה בעבודה ובמקומות ציבוריים, הדרך קצרה.

חוסר בשינה איכותית

שינה מאוחרת פירושה לרוב להקריב את מספר השעות שאתה מבלה בשינה עמוקה ומשקמת. שינה איכותית חיונית לבריאות גופנית ונפשית, כולל חיזוק זיכרון, ויסות הורמונים ותפקוד חיסוני.

השפעה שלילית על מצב הרוח והבריאות הנפשית

חוסר עקבי בשינה איכותית עלול להוביל להפרעות במצב הרוח, עלייה ברמות הלחץ וירידה בביצועים קוגניטיביים. זה יכול גם לתרום להתפתחות של מצבים נפשיים כמו דיכאון וחרדה.

פגיעה בבריאות הגופנית

חוסר בשינה מספקת נקשר לבעיות בריאותיות שונות, כולל סיכון מוגבר להשמנה, סוכרת, מחלות לב וכלי דם ותפקוד חיסוני מוחלש. חוסר שינה כרוני יכול גם להשפיע על ויסות ההורמונים, מה שמוביל לחוסר איזון המשפיע על הבריאות הכללית.

הפחתת פרודוקטיביות ומיקוד

שינה מאוחרת יכולה לגרום לתחושת עצבנות, עייפות וחוסר בהירות נפשית במהלך היום. זה יכול להשפיע לרעה על הפרודוקטיביות, הריכוז והזיכרון, מה שמקשה על ביצועים טובים בעבודה או בבית הספר. כדי לשמור על בריאות ורווחה מיטביים, מומלץ לבסס שגרת שינה עקבית ולכוון לכמות שינה נאותה בכל לילה, בדרך כלל בין 7-9 שעות למבוגרים.

להמשך קריאה
מצאתם טעות בכתבה? כתבו לנו
שידור חי